Σε ένα ομοφοβικό και αντί-μεταναστευτικό παραλήρημα προέβη ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο οποίος στο παρελθόν είχε ταχθεί κατά της ισότητας στον γάμο.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό One, ο βουλευτής μίλησε για τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι «πρέπει να τους διώχνουμε [τους μετανάστες] να πάνε στις πατρίδες τους», καθώς «έρχεται ο καθένας και κάνει τον πρόσφυγα».
«Έφεραν στη Μυτιλήνη, μετανάστες από την Κρήτη και έχουν κάνει ένα χωριό μουσουλμανικό, την ώρα που ο Ερντογάν δηλώνει ότι οπουδήποτε βρίσκεται μουσουλμάνος είναι υπό την προστασία του. Θέλει να το κάνει απέναντι από τα τουρκικά παράλια αυτό το χωριό ενώ είμαστε νησί που απειλούμεθα από τον Ερντογάν που λέει θα πάω μια νύχτα ξαφνικά», είπε ο βουλευτής.
Και συνεχίζοντας σε ένα ακόμη πιο ρατσιστικό κλίμα, πρόσθεσε: «Δεν ξέρετε τον φανατισμό των μουσουλμάνων και των τζιχαντιστών. Τι ξέρουμε για το ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Δεν ξέρουμε τι είναι.
«Παντού ανατινάζουν μέρη και στην Αμερική ανατίναξαν… Δεν ανατίναξαν στη Μυτιλήνη γιατί τους αγαπάμε που δεν τολμάνε να το κάνουν σε μας».
Με την ίδια ακροδεξιά διάθεση, ο βουλευτής Λέσβου, μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου για την ισότητα στον γάμο, επέμεινε στην ομοφοβική αλλά και τρανσφοβική του στάση.
«Δύο φύλα υπάρχουν, το είπε και ο Τραμπ. Το είπε κι ο Μητσοτάκης», είπε συγκεκριμένα, απαντώντας βέβαια σε ερώτηση για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών.
«Γιατί να περάσει αυτή η πολιτική η αγγλοσαξονική για τα ομόφυλα και να μην περάσει ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός; Γιατί να μη μεταδώσουμε τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό; Το ίδιο το Σύνταγμα, λέει ότι ο γάμος είναι η ένωση μεταξύ αντρών και γυναικών, δεν λέει μεταξύ ανδρός και ανδρός», πρόσθεσε.
Ο βουλευτής στη συνέχεια υποστήριξε πως αυτό που λέει δεν αποτελεί «οπισθοδρόμηση», αλλά είναι το «φυσιολογικό», καθώς «ο θεός έδωσε άνδρα και γυναίκα να ζευγαρώνουν».
«Τους δώσαμε το σύμφωνο συμβίωσης. Τι θέλουν παραπάνω; Το επίδομα γάμου; Για τα λεφτά θέλουν να παντρεύονται; Δεν είναι λογικά πράγματα αυτά», κατέληξε στην έντονα ομοτρανσφοβική του τοποθέτηση ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης.









