Ακραία ομοφοβικές και αντιεπιστημονικές δηλώσεις από βουλευτή της ΝΙΚΗΣ

25/06/2024
από
Για μια ακόμη φορά, το Πρωινό του ΑΝΤ1 φιλοξένησε τον λοατκιφοβικό βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος ΝΙΚΗ, Νίκο Παπαδόπουλο, επιτρέποντάς του να εκφράσει μια ακραία και αντιεπιστημονική ρητορική μίσους.

Αφορμή της συζήτησης στάθηκε το EuroPride και ένα φυλλάδιο που δημοσίευσε το ΑΠΘ, στο οποίο αναγράφονται τα εξής: «Όσα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ (προσωπικό και φοιτητές/φοιτήτριες/φοιτητ@) επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παρέλαση, μπορούν να προμηθευτούν το επίσημο μπλουζάκι περηφάνειας του Α.Π.Θ. κατά τη διάρκεια της προβολής του ντοκιμαντέρ στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.».

Σε αυτό, ο ακροδεξιός βουλευτής απάντησε ότι «όλοι πάνε με το θεριό», το χρήμα και τη «νέα τάξη πραγμάτων», επισημαίνοντας έτσι ότι η υποστήριξη της ΛΟΑΤΚΙ+ ισότητας και συμπερίληψης σχετίζεται με κάτι διεφθαρμένο, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «προβάλλονται πράγματα που είναι εναντίον της φύσης του ανθρώπου», ενώ προχώρησε και σε ακραία αντιεπιστημονικές και επικίνδυνες δηλώσεις, λέγοντας ότι η ομοφυλοφιλία είναι «διαταραχή».

Συγκεκριμένα είπε: «Αυτή είναι μια διαταραχή του σεξουαλικού προσανατολισμού του ανθρώπου, όπως υπάρχουν και άλλες διαταραχές υπάρχει και αυτή. Κι εμείς την κάναμε έμβλημα, αντί να προσπαθήσουμε να την περιορίσουμε».

Οι δηλώσεις αυτές, πέρα από έντονα ομοφοβικές, είναι και παράνομες, καθώς ο ίδιος δεν διευκρίνισε τι εννοεί με τον «περιορισμό» της ομοφυλοφιλίας, κάνοντας έμμεσα λόγο για «θεραπείες» μεταστροφής και εκφέροντας γενικά μια επικίνδυνη ρητορική μίσους σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Δεν είναι πρώτη φορά που το ακροδεξιό κόμμα αναπαράγει μια τέτοια ρητορική, καθώς ο Δημήτρης Νατσιός, κατά την περίοδο της δημόσιας διαβούλευσης για την ισότητα στον γάμο, είχε δηλώσει ότι «η Εκκλησία είναι πνευματικό νοσοκομείο», το οποίο βοηθά να «αποφύγουμε τα πάθη μας», ένα εκ των οποίων είναι και η «ομοφυλοφιλία».

Η βαθιά αντιεπιστημονική τοποθέτηση του ακροδεξιού βουλευτή δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτρεπτή στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου, καθώς αποτελεί κακοποίηση και είναι επικίνδυνη για τα ίδια τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, και δεν θα έπρεπε να φιλοξενούνται στην τηλεόραση – αλλά και οπουδήποτε αλλού.
Δες και αυτό!