Όταν η Πατρίς, οικογένεια, θρησκεία είναι ο νόμος, είναι το Κράτος, δεν υπάρχει χώρος για “…φιλία” και έρωτα. Σε έναν κόσμο επιλεκτικά κουφό, τα κύματα της αλήθειας φαντάζουν με τρικυμία στην πλασματική ηθική μας.

Πόσο «τυχαίο» είναι να βρεθούν πέντε άνθρωποι στο ίδιο μέρος περιμένοντας το ίδιο κύμα;

Πέντε ακραίες προσωπικότητες, όσα και τα συναισθήματα, θα συναντηθούν σε μια στάση λεωφορείου. Δεν είναι σίγουροι για την πορεία που θέλουν να διαγράψουν, είναι όμως πεπεισμένοι ότι ο τόπος στον οποίο θα καταλήξουν θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για τις ταλαιπωρημένες ζωές τους αλλά και για την ανθρωπότητα. Θέλοντας να ξεχάσουν τα ονόματα τους και ότι τους συνδέει με το παρελθόν, θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους και τη θέση τους στην κοινωνία. Όσο το λεωφορείο θα παραμένει ασυνεπές στο ραντεβού του με την Ιστορία, ο ήχος από τα κύματα της καρδιάς τους θα μετατρέπεται σε εκκωφαντικές συναισθηματικές εκρήξεις.

Το αλληγορικό παραμύθι για μεγάλους «Άκουσε τα Κύματα», προτρέπει το κοινό να σταματήσει να ακούει το ενοχλητικό τικ-τακ του ρολογιού της καθημερινής παράνοιας και να παρατηρήσει με μάτια ανοιχτά τον χτύπο της καρδιάς του. Με εμφανείς επιρροές από το Μπεκετικό σύμπαν αλλά και εκλάμψεις αισιοδοξίας από το πονεμένο σκοτάδι της Σάρα Κέιν, η Σοφία Ιόλη Μπούντα στο δεύτερο θεατρικό της κείμενο, θα γοητευτεί από τις ακραίες συμπεριφορές τραυματισμένων αντιηρώων στον απόηχο της προσωπικής τους κρίσης και θα τους δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν σε μια μάχη στήθος με στήθος τον λογικό και τον παρανοημένο εαυτό τους.

Στο «Άκουσε τα κύματα» η επαναλειπτικότητα και τα ηχηρά ξεσπάσματα οργής γίνονται ένας καμβάς της αχαρτογράφητης ψυχής των ηρώων που μέσα από την περιπέτεια τους μαθαίνουν να συγχωρούν αλλά να μην ξεχνούν.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία :  Πάνος Ηλιακόπουλος

Κείμενο :  Σοφία Ιόλη Μπούντα

Κινησιολογία – coaching :  Φάνης Κατέχος

Μουσική :  Δημήτρης Ίσαρης

ΣκηνογραφίαΚοστούμια – Μακιγιάζ- Κομμώσεις:  2Place                               Κωνσταντίνος Κασιδιάρης/Νίκος Καζής

Φωτισμός :  Γιώργος Αγιαννίτης

VideoArt :  Παναγιώτης Γάκης

Φωτογραφία: Μιχάλης Μπαρμπαρής

Ιατρική Εποπτεία – Ψυχολογική Ανάλυση :  Dr. Φωτεινή Σαββοπούλου

Παραγωγή :  ParityProject

Ερμηνεύουν : Θανάσης Μπριάνας, Λία Τσάνα, Θοδωρής Τσουανάτος, Κρυσταλλία Κεφαλούδη, Δων Χριστοδούλου
INFO

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 22.00

Πρεμιέρα: 17Φεβρουαρίου 2016

Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων:

Στο ταμείο: 12€, 8€ μειωμένο (για φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ)

Στην προπώληση (Viva.gr): 8€

 

Θέατρο OLVIO

Ιερά Οδός 67&Φαλαισίας 7, Βοτανικός

Τηλ: 210 34 14 118(Ώρες κράτησης εισιτηρίων: 17:00 – 21:00)

W: www.olviotheater.gr  |  Ε:[email protected]  |  FB: /OLVIO.theater

Αν δεν σας μιλάω εδώ, θα είμαι κάπου και θα βλέπω θέατρο. Ή θα διαβάζω comics. Ή θα βλέπω drag queens στην τηλεόραση. Ή θα βλέπω κάτι με spandex ή περούκες στο σινεμά. Ή τελοσπάντων θα κάνω κάτι απροσδιόριστα geeky. Στο Antivirus είμαι τα τελευταία δύο χρόνια υπεύθυνος των σελίδων του Culture και συνιδρυτής των θεατρικών βραβείων Gay Theatre Awards. Αν δεν με δείτε κάπου έξω (δεν με χάνετε, promise) κυκλοφορώ στο προσωπικό μου blog project www.gkoultoura.gr και στο twitter ως @manolis.