Τα δεδομένα από το Trans Justice Project και το Victorian Pride Lobby δείχνουν, επίσης, ότι το μίσος κατά των τρανς ατόμων έχει αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ζητά ισχυρότερη νομική προστασία, αφού η μεγαλύτερη έρευνα για τα τρανς άτομα στην Αυστραλία αποκάλυψε ότι η παρενόχληση και η βία κατά της κοινότητας είναι ευρέως διαδεδομένη και κλιμακώνεται γρήγορα.

Τους τελευταίους 12 μήνες, ένας στους δύο τρανς ανθρώπους στην Αυστραλία έχει βιώσει κάποια μορφή μίσους και ένας στους δέκα έχει βιώσει βία, αποκάλυψε η έκθεση Fueling Hate – που συντάχθηκε από το Trans Justice Project και το Victorian Pride Lobby.

Συγκεντρώνοντας δεδομένα από περισσότερες από 3.099 απαντήσεις σε έρευνα, συμπεριλαμβανομένων 1.309 ατόμων στην τρανς κοινότητα, η έκθεση είναι το μεγαλύτερο έργο, που έχει υπάρξει ποτέ για το θέμα στην Αυστραλία.

Εξέτασε, επίσης, την επικράτηση του μίσους κατά των τρανς ατόμων στο διαδίκτυο, με εννέα στα δέκα ερωτηθέντα άτομα να λένε ότι είχαν δει μηνύματα ή σχόλια μίσους στο διαδίκτυο τους τελευταίους 12 μήνες.

Η Τζάκι Τέρνερ, η διευθύντρια του Trans Justice Project, είπε ότι τα αποτελέσματα ήταν «σοκαριστικά» και έδειξαν ότι η βία εναντίον των τρανς Αυστραλών «κλιμακώνεται».

«Αυτό είναι ένα πραγματικά σαφές στιγμιότυπο του τι βιώνει η κοινότητά μας αυτή τη στιγμή», είπε.