Σε ανακοίνωση προέβη η ΑΔΕΔΥ με αφορμή τη διαξεγωγή του Athens Pride 2016. Συγκεκριμένα, η εκτελεστική επιτροπή καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην αυριανή πορεία στην πλατεία Κλαυθμώνος.

H ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Οι μέρες περηφάνειας «Pride» αποτελούν πολιτικά γεγονότα που οφείλει να στηρίζει το συνδικαλιστικό κίνημα, όχι μόνο γιατί αφορούν δικαιώματα που διεκδικεί ένα τμήμα της εργατικής τάξης αλλά και επειδή αφορούν τον συνολικότερο αγώνα ενάντια στην καταπίεση, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

Οι διακρίσεις με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία, την εθνικότητα είναι το ρατσιστικό όπλο στα χέρια του συστήματος προκειμένου να διαιρέσει τους εργαζόμενους και να τους αποπροσανατολίσει σε σχέση με το ποιοι ευθύνονται για τη φτώχεια, την καταπίεση, μετατρέποντας τους «διαφορετικούς» σε αποδιοπομπαίους τράγους και στόχους των φασιστών δολοφόνων.

Ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αξιοποιώντας τη ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων των μνημονίων, της λιτότητας και της ανεργίας προχώρησαν σε επιθέσεις όχι μόνο ενάντια στους μετανάστες και την Αριστερά, φτάνοντας στις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, αλλά και σε επιθέσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων. Σήμερα προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη δίκη που διεξάγεται εναντίον τους και να «πέσουν στα μαλακά».

Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ συνδέονται με τους αγώνες της εργατικής τάξης. Μέσα από τον αγώνα των εργαζομένων για δημόσια και δωρεάν υγεία μπορούμε να αυξήσουμε την χρηματοδότηση των νοσοκομείων και την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών για όλους-ες. Η ιδιωτικοποίηση της Υγείας σημαίνει, μεταξύ άλλων, και τον αποκλεισμό των οροθετικών από τα αντιρετροϊικά φάρμακα, όπως είδαμε πρόσφατα. Συνεπάγεται επίσης και τον αποκλεισμό των τρανς ατόμων, καθώς και μια σειρά άλλες διακρίσεις. Το κίνημα των εκπαιδευτικών για προσλήψεις έχει τη δύναμη να οδηγήσει σε μια παιδεία χωρίς ρατσισμό και σεξισμό.

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι στηρίζει τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Pride) στην Αθήνα και άλλες πόλεις και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν ενεργά. Ενάντια στον σεξισμό, την ομοφοβία, την τρανσφοβία προτάσσουμε την ενότητα της εργατικής τάξης, διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλες και όλους.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!