Το outing αυξάνει τα ποσοστά κατάθλιψης μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών

25/04/2024
από
Στις ΗΠΑ, κυβερνήσεις και σχολικά συμβούλια συνεχίζουν να συζητούν και να ψηφίζουν πολιτικές, που απαιτούν από τη διεύθυνση των σχολείων να κάνει outing στα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά. Μια νέα έρευνα δείχνει τις επιπτώσεις των πολιτικών αυτών.

Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο των νέων που βίψσε outing, είχε μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσει κατάθλιψη, καθώς και να δεχθεί υποστήριξη από την οικογένεια. Επιπλέον, πάνω από το 65% των νέων δήλωσε ότι το βίαιο outing ήταν «εξαιρετικά αγχωτικό».

«Μια μελλοντική έρευνα που θα εξέταζε τους τρόπους με τους οποίους οι οικογένειες μπορούν να προστατεύσουν ή να διακόψουν μέρος αυτού του στρες θα μπορούσε να είναι πραγματικά σημαντική», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Peter McCauley στο CT Insider.

Τα νέα τρανς άτομα ανέφεραν ότι ένιωθαν μεγαλύτερο άγχος σε σύγκριση με τους cis ΛΟΑ νέους. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης, ότι τα παιδιά με γονείς ήταν καλά εκπαιδευμένοι σε ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα βίωσαν λιγότερο στρες ακόμη και μετά το βίαιο outing.

«Νομίζω ότι οι γονείς και οι κηδεμόνες που είναι πολύ υποστηρικτικοί θα πρέπει να το γνωστοποιήσουν αυτό [στα παιδιά]», δήλωσε ο McCauley. «Και νομίζω ότι μόλις κάνουν γνωστή την υποστήριξή τους, το παιδί θα το αντιληφθεί… αυτό μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαδικασία αποκάλυψης πολύ πιο εύκολη για πολλά παιδιά».

Τα δεδομένα για τη μελέτη προήλθαν από την Εθνική Έρευνα για τους ΛΟΑΤΚΙ εφήβους του 2017 από την Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRC), στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 17.000 ερωτηθέντες σε εθνικό επίπεδο ηλικίας 13 έως 17 ετών.

«Οι μαθητές έχουν πράγματι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή», δήλωσε η εκπρόσωπος της ACLU, Gillian Branstetter, στον απόηχο της νέας μελέτης. «Δεν πρόκειται για υπονόμευση της βούλησης των γονέων. Πρόκειται για την προστασία των νέων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πολύ πραγματικούς, πολύ μεγάλους κινδύνους».

Ο McCauley δήλωσε επίσης ότι τα κράτη με αυτές τις πολιτικές μπορεί να δώσουν σε μη ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές «έναν τρόπο να εκλογικεύσουν την προκατάληψή τους ή να εκλογικεύσουν την παρενόχλησή τους».

«Ελπίζω πραγματικά ότι αυτά τα ευρήματα μπορούν να φέρουν στο φως τις πραγματικές συνέπειες αυτών των εμπειριών για την υγεία», συνέχισε ο McCauley. «Και να δώσουν πραγματικά το μήνυμα ότι πρόκειται για μια πολύ οικεία, σημαντική και στρατηγική διαδικασία για πολλά παιδιά».

Οι πολιτικές outing που συζητούνται σήμερα επικεντρώνονται σχεδόν αποκλειστικά σε τρανς και non-binary παιδιά. Σύμφωνα με το Movement Advancement Project (MAP), πέντε πολιτείες – η Βόρεια Ντακότα, η Αϊόβα, η Ιντιάνα, η Αλαμπάμα και η Βόρεια Καρολίνα – έχουν σήμερα νόμους που απαιτούν από τα σχολεία να κάνουν βίαιο outing στα τρανς παιδιά, μιλώντας για την ταυτότητά τους στους γονείς ή τους νόμιμους κηδεμόνες τους.

Οι νόμοι για το αναγκαστικό outing συνήθως απαιτούν από τα σχολεία να ειδοποιούν τους γονείς εάν τα παιδιά τους ζητούν να χρησιμοποιούν στο σχολείο διαφορετικό όνομα ή αντωνυμίες από αυτά που τους έχουν αποδοθεί κατά τη γέννησή τους και εγγράφονται στα νόμιμα έγγραφά τους. Για τα τρανς παιδιά, αυτό σημαίνει είτε να κρύβουν αυτό που είναι όλη μέρα, είτε να αναγκάζονται να κάνουν coming out στους γονείς τους πριν να είναι έτοιμα – κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τα παιδιά των οποίων οι γονείς δεν είναι υποστηρικτικοί.

ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και ακτιβιστές μιλούν αδιάκοπα για τις επιπτώσεις αυτές, με την επιθυμία να ανακληθούν οι λοατκιφοβικές αυτές πολιτικές.




Δες και αυτό!