Όταν ο An Hui κι ο Ye Jianbon περπατούν στους δρόμους της πόλης Σεντσέν, βόρεια του Χονγκ Κονγκ, μαζί με τα τρίδυμα παιδιά τους, ο κόσμος γυρίζει και τους κοιτάει με περιέργεια.
Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την ασυνήθιστη οικογένειά τους, αναφέρει ο An, προσθέτοντας ότι αισθάνεται τυχερός, που γεννήθηκε στην Κίνα, σε αυτήν την περίοδο, που γίνονται αλλαγές. “Η σημερινή κοινωνία είναι πολύ πιο ανεκτική” προσθέτει ο An μιλώντας στο Reuters, “Αν είχα γεννηθεί κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης (1966-1976), θα ήμουν νεκρός.”
Ο 33χρονος An γνώρισε τον σύντροφό του Ye το 2008. Οι δύο άνδρες ήθελαν να κάνουν οικογένεια και ξεκίνησαν να ψάχνουν τι χρειάζεται να την τεχνική γονιμοποίηση, με τη βοήθεια μίας δωρήτριας ωαρίου και μιας παρένθετης μητέρας.
Έτσι, το 2014 μία γυναίκα από την Ταϊλάνδη γέννησε στο Χονγκ Κονγκ τρία αγοράκια, τον An Zhizhong, τον An Zhiya και τον An Zhifei – με ωάρια που προσέφερε ένα μοντέλο από τη Γερμανία.
Η κυβέρνηση της Κίνας δεν έχει ξεκάθαρη θέση για την LGBT κοινότητα, επισημαίνει ο Yanzi Peng, διευθυντής της LGBT Rights Advocacy China, ομάδα που έχει έδρα στην Κουανγκτσόου (ή Καντόνα), πόλη της νότιας Κίνας.
“Η καλύτερη λέξη για να περιγράψει κανείς τη στάση της κυβέρνησης είναι η αδιαφορία” , αναφέρει Peng.
Ο An Hui που είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος, αναφέρει τέλος, ότι είναι πια καιρός να ξανασκεφτούμε τις παραδοσιακές αντιλήψεις για την οικογένεια και στον γάμο μιας και η Κίνα παλεύει με τη γήρανση του πληθυσμού και τη μείωση του ρυθμού των γεννήσεων.