Πάστορας ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία τρανς γυναίκας στο Ντιτρόιτ

13/12/2018
από

Ο Albert Weathers, 46 ετών, από το Στίρλινγκ Χάιτς, του Μίσιγκαν, κατηγορείται για τη δολοφονία της Kelly Stough, της 36χρονης τρανς γυναίκας, που βρέθηκε νεκρή την περασμένη εβδομάδα σε δρόμο του Ντιτρόιτ.

Η δολοφονία της Stough προκλήθηκε από τρανσφοβία, υποστηρίζουν οι εισαγγελείς.

«Μετά από έρευνα της αστυνομίας, οι εισαγγελείς προσήγαγαν τον Weathers με την κατηγορία της δολοφονίας και της χρήσης πυροβόλου όπλου” , δήλωσε ο εισαγγελέας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ακόμη ότι το ύψος της εγγύησης για τον Weathers είναι 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ο πάστορας αρχικά κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει ληστεία και στη συνέχεια υποστήριξε ότι πυροβόλησε κάποιον, ενώ βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Οι φίλοι κι η οικογένεια απέδωσαν φόρο τιμής στην Stough.

Η μητέρα της, Jessica Chantae Stough, δήλωσε στο NBC News: «Έχει οικογένεια που την νοιάζεται και που την αγαπούσε. Θέλω να ξέρουν, ότι οι τρανς κυρίες – ρητά ακόμη περισσότερο εκείνες με διαφορετικό χρώμα δέρματος – δεν είναι παραγκωνισμένες, οι άνθρωποι νοιάζονται γι ‘αυτές.”
«Ήταν μορφωμένη, ήταν ευσεβής, αγαπούσε την εκκλησία, αγαπούσε τους άλλους» , δήλωσε ακόμη η μητέρα της. “Ως άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έχετε το δικαίωμα να είστε όποιο άτομο θέλετε να είστε, και δεν πρέπει να αισθάνεστε ντροπή ή να είστε εκφοβισμένοι ή διωγμένοι για την επιλογή που κάνετε.” 

Η Stough εργαζόταν σε καλλιτεχνική σκηνή καμπαρέ και drag show με το ψευδώνυμο Keanna Mattel. Ήταν ακόμη ακτιβίστρια για τον τερματισμό της βίας και των διακρίσεων σε βάρος των τρανς ατόμων.

Η Eliel Cruz, εκπρόσωπος του προγράμματος για την καταπολέμηση της βίας των τρανς ατόμων στην περιοχή, ονομάτισε τον θάνατο της Stough, μέρος μιας «εθνικής επιδημίας» .

Είπε χαρακτηριστικά: «Θα εργαστούμε για να την τιμήσουμε, αναβαθμίζοντας όλη τη ζωή της, ως ζωντανό μέλος της κοινότητας του Ντιτρόιτ και της καλλιτεχνικής σκηνής, και δεν θα τη διαγράψουμε, ως αριθμό ή στατιστική παρατήρηση» .




Δες και αυτό!