Πέντε προφίλ που βρήκα στο Instagram όταν βαρέθηκα το Greece’s Next Top Model

11/12/2018

Υπάρχει μια εμμονή γύρω από πώς πρέπει να είναι το ανθρώπινο σώμα δεν νομίζετε; Τη βλέπουμε παντού. Στις τηλεοράσεις (βλ. GNTM), τις διαφημίσεις, τα περιοδικά (ακόμα και σ΄αυτό) και κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για να ισορροπήσουμε, λοιπόν, κάπως την κατάσταση, σας παρουσιάζουμε 5 LGBTQ+ body positive λογαριασμούς στο instagram, που αξίζει να κάνετε ένα “follow”.

Laura Du Vé

https://www.instagram.com/p/BnfPKLpFkoJ/

Αυτοπροσδιορίζεται ως queer φωτογράφος και plus size μοντέλο, που προσπαθεί να προωθήσει τη διαφορετικότητα του ανθρώπινου σώματος μπρος και πίσω από την κάμερα. Οι φωτογραφίες της Laura Du Vé αποτελούν μια μοναδική εκδοχή της queer femme αισθητικής ενώ αποτυπώνουν ένα εξαιρετικό στυλ.

Ericka Hart

https://www.instagram.com/p/BoaX-8qgIkN/

Πρόκειται για μια queer ακτιβίστρια, εκπαιδεύτρια στο σεξ ενώ έχει βγει νικήτρια στη μάχη με τον καρκίνο. Μετά από μια διπλή μαστεκτομή, η Hart έγινε πρωτοσέλιδο το 2016 λόγω μιας topless φωτογράφισης. Οι φωτογραφίες έχουν ως στόχο την ορατότητα των queer ανθρώπων που βάλλονται από τον καρκίνο του μαστού.

Aaron Philip

https://www.instagram.com/p/BqNrbA1FVHG/

Άτομο με αναπηρία, gender-nonconforming, femme μοντέλο και ακτιβίστρια. Η Aaron Philip έχει ήδη εισχωρήσει στον κόσμο της μόδας μέσα από τις διαφορετικές εμφανίσεις της.

Roscoe Ramone

https://www.instagram.com/p/BfgJXV7hzNo/

Είναι queer και μάχεται κατά των στερεοτύπων γύρω από το ανθρώπινο σώμα. Μοιράζεται τις στιλάτες φωτογραφίες για να μιλήσει για την queer αισθητική αλλά και για θέματα ψυχικής υγείας.

Jessamyn Stanley

https://www.instagram.com/p/BoupEcThkdS/

Είναι δασκάλα της yoga και προσδιορίζεται ως fat queer femme. Μέσα από τις φωτογραφίες της θέλει να περάσει το μηνύματα σχετικά με το “body positivity” και την αγάπη του εαυτού μας.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!