Ο Τραμπ “διαγράφει” τους LGBTI+ υπαλλήλους από εμπορική συμφωνία με Μεξικό και Καναδά

04/12/2018
από

Η κυβέρνηση Τραμπ υπέγραψε μια εμπορική συμφωνία με τον Καναδά και το Μεξικό που απαλλάσσει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τις διατάξεις περί διακρίσεων για την προστασία των LGBT+ υπαλλήλων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε τη συμφωνία μαζί με τον Justin Trudeau του Καναδά και τον Enrique Pena Nieto του Μεξικού. Συναντήθηκαν στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, οριστικοποιώντας τη συμφωνία στις 30 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το globalnews.ca, το αρχικό κείμενο της συμφωνίας περιλάμβανε μια γραμμή που αναφέρεται στα δικαιώματα των LGBTI. Η αρχική συμφωνία δέσμευε και τις τρεις χώρες να υποστηρίξουν «πολιτικές που προστατεύουν τους εργαζομένους από τις διακρίσεις σε σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου».

Oι Ρεπουμπλικανοί όμως απείλησαν ότι δεν θα υποστήριζαν τη συμφωνία αν περιλάμβανε αυτές τις προστασίες.

Η τελική συμφωνία “αναδιατύπωσε” τη γραμμή, αγνοώντας την προστασία των LGBTI. Αντ’ αυτού αναφέρεται αόριστα σε μια δέσμευση για την εφαρμογή «πολιτικών που θεωρεί κατάλληλες για την προστασία των εργαζομένων από τις διακρίσεις».

Μια υποσημείωση στη συμφωνία αναφέρει ότι οι αμερικανικές ομοσπονδιακές πολιτικές προσλήψεων «επαρκούν για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων» για τα εργασιακά δικαιώματα και «δεν απαιτεί συνεπώς καμία πρόσθετη δράση» από τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν κανέναν ομοσπονδιακό νόμο που να απαγορεύει τη διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Η απόφαση επικρίθηκε σκληρά από τους υπερασπιστές των LGBTI δικαιωμάτων.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!