Ο Πάπας συμβουλεύει τα gay άτομα να μην γίνονται ιερείς

02/12/2018

Για το “σοβαρό ζήτημα της ομοφυλοφιλίας” φαίνεται να ανησυχεί ο Πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε σε μια συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε εχθές και στην οποία περιγράφει την ομοφυλοφιλία ως μια ” ευαίσθητη μόδα για τον καθολικό κλήρο”.

“Το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας είναι πολύ σοβαρό και γι΄αυτό πρέπει να γίνεται αντιληπτό εξαρχής”, δήλωσε ο ποντίφικας σε ό, τι αφορά στους μελλοντικούς ιερείς.

“Στις κοινωνίες μας μάλιστα φαίνεται ότι η ομοφυλοφιλία είναι μόδα και ότι η νοοτροπία επηρεάζει, κατά κάποιο τρόπο, τη ζωή της εκκλησίας”, λέει στο βιβλίο “The Strength of a Vocation”, που κυκλοφόρησε στην Ιταλία το Σάββατο.

“Αυτό είναι κάτι που με ανησυχεί, γιατί ίσως δεν του δώσαμε την κατάλληλη προσοχή”.

Οι ομοφυλοφιλικές πράξεις θεωρούνται αμαρτία για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Ένα διάταγμα σχετικά με την εκπαίδευση των ιεραποστόλων το 2016 υπογράμμισε την υποχρέωση της σεξουαλικής αποχής, καθώς και την απαγόρευση των ομοφυλόφιλων και εκείνων που υποστηρίζουν την «γκέι κουλτούρα» στις ιερές τάξεις.

Η απαγόρευση των ανθρώπων που παρουσιάζουν ομοφυλοφιλικές τάσεις καθορίστηκε για πρώτη φορά από την καθολική εκκλησία το 2005.

“Στην εκκλησιαστική και ιερατική ζωή, δεν υπάρχει χώρος για αυτού του είδους την αγάπη. Ως εκ τούτου, η εκκλησία προτείνει να μην γίνονται δεκτοί στο υπουργείο ή στην εκκλησιαστική πραγματικότητα.

Πρέπει να παροτρύνουμε τους ομοφυλόφιλους ιερείς και τους θρησκευόμενους ανθρώπους να ζουν με ακεραιότητα και, πάνω απ ‘όλα, να είναι εξαιρετικά υπεύθυνοι, προσπαθώντας να μην παρεκτρέπονται στις κοινότητές τους.

Είναι καλύτερα για αυτούς να εγκαταλείψουν τον κλήρο ή την κοσμική ζωή αντί να ζουν μια διπλή ζωή.”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!