Μια στις οκτώ τεκνοθεσίες στην Αγγλία είναι από ομόφυλα ζευγάρια, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Πέμπτη (15/11/18), από το Τμήμα Εκπαίδευσης της Αγγλικής Κυβέρνησης.

SAN FRANCISCO, CA – JUNE 28, Photo by David Paul Morris/Getty Images)

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό των παιδιών που τεκνοθετούνται από ομόφυλα ζευγάρια είναι υψηλότερο από τα προηγούμενα χρόνια.

Το 2018 έγιναν 3.820 τεκνοθεσίες στην Αγγλία. Από αυτές, οι 450 ήταν σε ομόφυλα ζευγάρια, που σε ποσοστό αγγίζει το 12% του συνόλου.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών, που έχουν τεκνοθετηθεί στην Αγγλία έχει μειωθεί σχεδόν κατά 30% από το 2015. Το 2015 πραγματοποιήθηκαν 5.360 τεκνοθεσίες, ενώ το 2018 μειώθηκαν στις 3.820. Ωστόσο, ο αριθμός των τεκνοθεσιών από ομόφυλα ζευγάρια παρέμεινε σταθερός σε περίπου 450 ανά έτος.

Η Tor Docherty της οργάνωσης New Family Social, δήλωσε στο PinkNews:

“Τα LGBT+ άτομα μπορούν να έχουν φανταστικές δεξιότητες γονέων στα τεκνοθετημένα παιδιά τους. Είμαστε ενθουσιασμένες/οι που βλέπουμε τους φορείς να αναγνωρίζουν με συνέπεια, ότι οι LGBT+ άνθρωποι διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη μεταμόρφωση των ζωών των πιο ευάλωτων παιδιών μας» .