Πώς αντιδρά ο κόσμος της Θεσσαλονίκης απέναντι στην ομοφοβία;

20/11/2018
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Ένα ετερόφυλο ζευγάρι και δύο ομόφυλα ανταλλάσσουν δώρα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια δύο (ομοφοβικά) άτομα ασκούν λεκτική βία στα ομόφυλα ζευγάρια. Πώς αντιδρά όμως ο κόσμος σ΄αυτό;

Αυτό είναι ένα κοινωνικό πείραμα από την ομάδα του Reacting, που επιχειρεί μέσω μιας σειράς κοινωνικών πειραμάτων, να αναδείξει τα στερεότυπα της πόλης της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να τα αποδομήσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.

Οι κοινωνικές διακρίσεις κατά των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών διαποτίζουν βαθιά την ελληνική κουλτούρα. Στόχος του πειράματος είναι, να διερευνήσει κατά πόσο έχει περιοριστεί σήμερα,ο κοινωνικός ρατσισμός σε βάρος των ομόφυλων σχέσεων.


Παρουσίαση: Αγάπη ‘Αλτα, Γιώργος Παπαδόπουλος, Αρχισυνταξία: Βαγγέλης Μαμίσης Επιμέλεια Κειμένου – ‘Ερευνα : Αγάπη ‘Αλτα Μοντάζ: Ευαγγελία Παρδάλη Σκηνοθεσία: ‘Αρης Χαλιμάς Σκηνοθεσία Σήματος Αρχής: ‘Αρης Χαλιμάς Διεύθυνση Παραγωγής: Βαγγέλης Μαμίσης Φροντιστής: Αλέξανδρος Ζιάκας Ηθοποιοί: Κωστής Ραμπαβίλας, Γεωργία Ματσούλια, Ελευθερία Καμπαγιοβάνη, ’Αγγελος Κουρέπης, Δημήτρης Νιάπος, Δανάη Ρινακάκη Ψυχολόγος : Δανάη Κίρλα Παραγωγή: ERT3

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!