Η σημαία του ουράνιου τόξου κυμάτισε στο κόκκινο χαλί των βραβείων της Ταϊβάν

19/11/2018
από

Τα φετινά βραβεία ταινιών της Ταϊβάν, τα λεγόμενα Holden Horse Awards, είχαν άρωμα διεκδίκησης για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, με την σημαία του ουράνιου τόξου να κυματίζει και με φόντο το δημοψήφισμα σχετικά με την ισότητα στον γάμο.

Δημοφιλείς προσωπικότητες της κινηματογραφικής βιομηχανίας της Ταϊβάν εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την ισότητα των γάμων το Σάββατο (17 Νοεμβρίου) στα βραβεία Golden Horse με δηλώσεις, φορώντας καρφίτσες, κυματίζοντας σημαίες, αλλά και με μία συγκινητική αφιέρωση βραβείου στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Η τελετή απονομής των 55ων βραβείων στην Ταϊπέι έγινε μια εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα για την ισότητα στον γάμο.

Σε μια μοναδική έκφραση υποστήριξης για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, η αντιπροσωπεία των κριτών περπάτησε πάνω στο κόκκινο χαλί κρατώντας μια γιγάντια σημαία ουράνιου τόξου.

Ορισμένες προσωπικότητες φορούσαν καρφίτσες με το ουράνιο τόξο κι άλλες αναφέρθηκαν στην επερχόμενη ψηφοφορία κατά τις ομιλίες τους.

Μάλιστα, η νικήτρια του Βραβείου Καλύτερης Ηθοποιού, Ding Ning, όχι μόνο φορούσε μία καρφίτσα ουράνιου τόξου, αλλά αφιέρωσε το βραβείο της στην ομοφυλοφιλική κοινότητα της χώρας.

Η ταινία “Dear Ex”, μια ταινία που εξιστορεί τη μυστική ομοφυλοφιλική σχέση ενός συζύγου, απέσπασε τρία βραβεία.

Η Ταϊβάν θα ψηφίσει το Σάββατο (24 Νοεμβρίου) για το αν θα αλλάξει ο αστικός κώδικας, ώστε να αναφέρεται σε γάμο μεταξύ “ανθρώπων” κι όχι μεταξύ “ενός άνδρα και μίας γυναίκας”.

 




Δες και αυτό!