H gay πλευρά του Εδιμβούργου που πρέπει να γνωρίσεις

16/11/2018
από

Βυθισμένο στην ιστορία, προοδευτικό, ιδιόρρυθμο και γνωρίζοντας πώς να στήσει ένα τέλειο πάρτι- το Εδιμβούργο είναι ένα ανερχόμενο αστέρι στα ραντάρ των gay ταξιδιωτών και όχι μόνο. Εύκολα μία από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου και διοργανώτρια κάποιων από τα πιο μεγάλα φεστιβάλ τέχνης, το Εδιμβούργο είναι μια πόλη που σε δελεάζει να την ανακαλύψεις και σε παρακαλάει να μείνεις λίγο ακόμα!

ΤA BAΣΙΚΑ

Ο γάμος για άτομα ίδιου φύλου στη Σκωτία έχει νομιμοποιηθεί από το 2014 και σε αυτή την ειρηνική και ανοιχτόμυαλη χώρα, οι queer ταξιδιώτες καλωσορίζονται παντού με μικρές σημαίες του ουράνιου τόξου σχεδόν σε κάθε μαγαζί, κλαμπ και παράθυρο εστιατορίου. Οι κάτοικοι είναι ζεστοί, ανοιχτοί και ειλικρινείς, μόλις καταλάβεις την προφορά τους. Κατά τη διάρκεια των σύντομων, όμορφων καλοκαιρινών μερών είναι εύκολο να γνωρίσεις gay ντόπιους στα πάρκα και γύρω από την πόλη. Τους ψυχρούς κρύους χειμώνες ίσως χρειαστεί να ανοίξεις τις εφαρμογές γνωριμίας για να συναντήσεις έναν φιλικό ντόπιο στο Εδιμβούργο για να σε ξεναγήσει τριγύρω (ή ίσως να σε προσκαλέσει να πιείτε μια μπύρα σε μια ζεστή παμπ!) Ανεξάρτητα από τα ενδιαφέροντα που έχεις, το gay Εδιμβούργο προσφέρει μια περιπέτεια όπως καμία άλλη πόλη, με την ιστορία της, τη νυχτερινή ζωή, το φαγητό, τα φεστιβάλ και πολλά άλλα…

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΕΚΕΙ

Κάστρο Του Εδιμβούργου: Κανένα ταξίδι στο Εδιμβούργο δεν θα ήταν δυνατό χωρίς να χαζέψεις το σύμβολο -του 12ου αιώνα- της πόλης. Εντελώς μαγευτικό- αυτό το όμορφο μέρος έχει στην πραγματικότητα υπάρξει η τοποθεσία κάποιων από τις πιο αιματηρές διαμάχες της Σκωτίας.

Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας Για Μοντέρνα Τέχνη: Τέχνη ή Σκουπίδι; Υψηλή μόδα ή ψωνισμένες βλακείες; Εξαρτάται από σένα για να αποφασίσεις σε αυτήν την εκτενή έκθεση σύγχρονης τέχνης και το πάρκο γλυπτών που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο.

Summerhall: Το πρώην Βασιλικό Σχολείο Κτηνιατρικών Σπουδών έχει μετατραπεί τώρα σε ένα δημιουργικό κέντρο με studios, γραφεία, χιπστερικά καφέ και μπαρ. Έχε το νου σου για χιπστερικές εκδηλώσεις εδώ.

Εξερεύνησε το Βασιλικό Μίλι: Η ιστορική δίοδος, η οποία διασχίζει την Παλιά Πόλη του Εδιμβούργου από το Κάστρο έως το Χόλυρουντ. Γεμάτο με τα πιο εκπληκτικά κτήρια της πόλης, θα μπορούσες να περιπλανιέσαι για ώρες!

Stockbridge Market: Μία εντυπωσιακή υπαίθρια αγορά λαμβάνει χώρα κάθε Κυριακή με πολύ φαγητό, τέχνη, και δημιουργικά χειροτεχνήματα. Αγαπήσαμε ιδιαίτερα το πάθος αυτών των ανεξάρτητων μικρο-εμπόρων.

Jupiter Artland: Εφόσον ο καιρός είναι καλός, αυτό είναι ένα σύγχρονο πάρκο τέχνης για να χαλαρώσεις με το υπαίθριο έργο κάποιων από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες γλυπτών και φύσης.

Ανάκτορα του Χόλυρουντ: Το διάσημο παλάτι του 16ου αιώνα είναι τώρα η επίσημη κατοικία του Βρετανού μονάρχη στη Σκωτία. Κάνε εγγραφή για να ξεναγηθείς στα βασιλικά δωμάτια υποδοχής και δες πλήθος αντικών και κειμηλίων.

H GAY ΖΩΗ

Το Εδιμβούργο είναι γνωστό ως μια από τις πιο gay-friendly πόλεις της Ευρώπης και φυσικά, έχει μια πλούσια νυχτερινή ζωή για την κάθε διάθεση. Οι λεσβίες και οι γκέι άνδρες συχνά αναμειγνύονται σε όλα αυτά τα μπαρ, κάτι που κάνει την νυχτερινή έξοδο πολύ ενδιαφέρουσα και συμπεριληπτική. Εάν θέλεις να εξερευνήσεις και να δεις πού θα σε οδηγήσει αυτή η νύχτα, τότε πήγαινε στη ζωντανή γκέι σκηνή στο gay xωριό του Εδιμβούργου, δηλαδή ‘το Ροζ Τρίγωνο,’ τοποθετημένο στο κέντρο του Εδιμβούργου στο βόρειο τέλος των οδών Leith και Broughton. Εμείς ξεχωρίσαμε: Το CC Blooms, το μεγαλύτερο γκέι κλαμπ και μόνιμο μέρος της γκέι σκηνής. Το Planet Bar, ότι πιο κοντινό σε ένα λεσβιακό μπαρ. Το Victoria Bar, ένα χαριτωμένο μικρό μπαρ που απευθύνεται σε όλους, στην άκρη του Ροζ Τριγώνου. Το Habana Edinburg ένα πολυτελές γκέι μπαρ γνωστό ως έναν γνωστό προορισμό πριν πας στα κλαμπ ή ένα σημείο συνάντησης και τέλος το “The Street”, ένα πολύ σημαντικό σημείο στο Ροζ Τρίγωνο του Εδιμβούργου.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αν και ο Ιούνιος είναι ο κύριος μήνας LGBT εορτασμών και εκδηλώσεων περιλαμβάνοντας ένα τεράστιο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, υπάρχουν πολλές ακόμα εκδηλώσεις που μπορείς να δεις στο Εδιμβούργο κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου χρόνου.

Pride Εδιμβούργου: Το μεγαλύτερο γκέι γεγονός που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Εδιμβούργο τον Ιούνιο. Ολόκληρη η εβδομάδα του Pride γεμίζει με πάρτι, πικνίκ, workshops και πολλή τέχνη και πολιτισμό. Αυτό είναι ένα γκέι γεγονός στο Εδιμβούργο που αξίζει να σχεδιάσεις γύρω του το ταξίδι σου- αλλά εάν το χάσεις, γιατί δεν επισκέπτεσαι το Pride της Γλασκώβης;

BearScotFest: Κανείς δεν διασκεδάζει πιο τριχωτά από τις αρκούδες και αυτό είναι το μεγαλύτερο γεγονός για αρκούδες στην Βρετανία, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο.

Φεστιβάλ Τέχνης Εδιμβούργου: Μία οπτική απόλαυση διοργανώνεται ετησίως τον Αύγουστο. Δες τα καλύτερα σύγχρονα και μοντέρνα έργα σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις -και συχνά με ελεύθερη είσοδο.

H AEGEAN & το antivirus σε πάνε στο Εδιμβούργο




Δες και αυτό!