Η επιλογή “non-binary” για το φύλο μπαίνει στα δημόσια σχολεία του D.C.

14/11/2018
από

Η δυνατότητα στους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία του D.C. ως κορίτσια, αγόρια, ή non-binary, δίνεται για πρώτη φορά.

Η ρύθμιση αυτή είναι προγραμματισμένη να τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη σχολική χρονιά κι αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας, με σκοπό να διασφαλιστεί η ασφαλής και συμπεριληπτική φοίτηση των τρανς και non-binary εφήβων ατόμων και το να αισθάνονται ευπρόσδεκτα στις τάξεις της πρωτεύουσας της χώρας.

“Κάθε παιδί έχει αξία για μας και εργαζόμαστε επιμελώς για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και την συμπεριληπτικότητα για μαθήτριες/τές/@, δασκάλες/δασκάλους, καθώς και για όλο το υπόλοιπο προσωπικό στα σχολεία μας” , υπογράμμισε η σύμβουλος Amanda Alexander, προσθέτοντας ότι “Μέσω πολιτικών, προγραμμάτων, ομάδων ή των εντύπων εγγραφής, τα δημόσια σχολεία του D.C. ηγούνται με υπερηφάνεια, προς την κατεύθυνση επιβεβαίωσης, υποστήριξης και υποδοχής των LGBTQ φοιτητών.”

Έχει ενδιαφέρον, ότι η νέα αυτή προσπάθεια συμπερίληψης, έρχεται την ίδια στιγμή, που η διοίκηση του Trump προσπαθεί να απομακρύνει όλες τις μορφές προστασίας για τα non-binary και τρανς άτομα.




Δες και αυτό!