Άπλετο φως, σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων, στην τραγική δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, υποσχέθηκε τηλεφωνικά στην οικογένειά του, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Από τη μεριά της, η οικογένεια έχει καταθέσει υπόμνημα στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με το οποίο ζητά να διερευνηθεί λεπτομερώς η υπόθεση θανάτου του Ζακ.

Ο αδερφός του Ζακ, Νίκος Κωστόπουλος, μίλησε στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» με τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, για τα ζητήματα τα οποία αναφέρονται στο υπόμνημα προς την Υπουργό. Σύμφωνα με τον ίδιο, αρχικά αναφέρεται η αρχική ελλιπής δικογραφία και πως δε διασφαλίστηκε ποτέ ο χώρος μετά τη δολοφονία. «Δεν κατασχέθηκε ποτέ βιντεοληπτικό υλικό, ενώ έγιναν πολλά αιτήματα στον ανακριτή, και δε μπόρεσε να γίνει σωστή αυτοψία στον χώρο του εγκλήματος, καθώς άφησαν τον ιδιοκτήτη να καθαρίσει» , συνεχίζει ο Νίκος Κωστόπουλος. Παράλληλα, «μετά τη δολοφονία δεν ελέγχθηκαν ποτέ η πόρτα του κοσμηματοπωλείου και ο μηχανισμός» .

«Καίριο ζήτημα είναι η ταυτοποίηση προσώπων, που φαίνονται στα βίντεο και στις φωτογραφίες, και συγκεκριμένα, η ταυτοποίηση του ανθρώπου, που φαίνεται μπροστά στον «Βενέτη» και παρεμποδίζει τον Ζακ να εισέλθει στον φούρνο» , τονίζει ο αδερφός του Ζακ. «Είναι ο άνθρωπος με την κίτρινη μπλούζα, που είναι παρών σε όλα τα γεγονότα» , συνεχίζει. «Το εντυπωσιακό είναι ότι καταθέσαμε αίτημα να αναγνωριστούν τα άτομα στις 9 Σεπτέμβρη και η αστυνομία μας απάντησε μία ημέρα μετά, στις 10 Σεπτέμβρη πως τα άτομα αυτά δε μπορούν να βρεθούν» .

Η οικογένεια ζητά να ενημερωθεί για την ΕΔΕ, που «τρέχει» αυτή τη στιγμή, καθώς, όπως δηλώνει ο αδερφός του Ζακ, «έχουν περάσει αρκετές μέρες και δεν έχουμε ενημέρωση» .

Τέλος, η Νίκος Κωστόπουλος τονίζει πως πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες σε σχέση με το ΕΚΑΒ, καθώς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι εκαβίτες δεν παρενέβησαν στο λιντσάρισμα και δεν έγινε προσπάθεια ανάνηψης.


Πηγή και βίντεο: www.altsantiri.gr