“LA SARADUA” – Performance –Σοπράνο Μαρίκα Κλαμπατσέα

02/11/2018
από

Η Μαρίκα Κλαμπατσέα, γνωστή για τις πρωτοποριακές συνθέσεις και το ιδιόμορφο στοιχείο της να παρεμβαίνει και να ανασυνθέτει την κλασσική φόρμα στον χώρο της avant-garde μουσικής σκηνής, θα παρουσιάσει στον χώρο τέχνης Ασωμάτων την performance με τον τίτλο La Saradua, ομώνυμο με το πρώτο cd της La Saradua, Ήχοι και Τραύματα.

Η ελεύθερη χρήση και ερμηνεία της φωνής στον αυτοσχεδιασμό, και στο πιάνο ,το κλασικό με το σύγχρονο, οι άριες με τα blues, τα spirituals, το rock αλλά και το musical σε μια μουσική διαδρομή μέσα στον χρόνο συνθέτουν το La Saradua. Η χαρακτηριστική σοπράνο δραματική κολορατούρα φωνή της συνθέτριας θα υπερβεί με σπαραγμό τα στεγανά και τις απαγορεύσεις του belcanto.

Ανάμεσα σε αποσπάσματα από έργα της μουσικού θα ακουστούν έργα των Georges Bizet, Claudio Monteverdi, Cole Porter, Kurt Weill, Charlie Chaplin καθώς και επιλογές από τραγούδια που ερμήνευσαν οι Judy Garland, Billie Holiday, Elvis Presley, Klaus Nomi.

Ο Γιώργος Κουρουπός σε σχετικό του σημείωμα για το La Saradua γράφει στο cd : «Παρωδία είναι συχνά το όπλο της εξέγερσής μας ενάντια σε ότι μας καταπιέζει. Η ανάγκη της να εκφράσει ελεύθερα το άγνωστο που περιέχει βαθιά μέσα της την οδηγεί γρήγορα μακριά από τις μνήμες κι εμμονές που τη βασανίζουν. Και, ξαφνικά, χωρίς ούτε η ίδια να το καταλάβει, κολυμπά στο ανοιχτό πέλαγος των απόκρυφων αισθήσεων. H τρυφερότητα, η αγάπη, το μίσος, η απόγνωση, το γέλιο και η κραυγή είναι πια δικά της, μόνο δικά της. Μια συγκινητική κατάθεση, άμεση, σύγχρονη, σπαρακτική, μια φωνή παραμορφωμένη κάτω από το βάρος ενός πολιτισμού που κλυδωνίζεται και παραπαίει».

Info
“LA SARADUA” – Performance – Σοπράνο Μαρίκα Κλαμπατσέα

Σάββατο 10/11 στις 21:00.

Είσοδος:
10€
Πληροφορίες κρατήσεις: 2118009838

Χώρος Τέχνης Ασωμάτων
Αγ. Ασωμάτων 6, Θησείο




Δες και αυτό!