Προφανώς, τα παιδιά μπορούν να ντύνονται ό,τι θέλουν στις Απόκριες ή στο Halloween. Τι γίνεται, όμως, με τα ομοφοβικά ή τρανσφοβικά άτομα ή τα άτομα, που έχουν δυσκολία να σκεφτούν έξω από τα στενά όρια του ετεροκανονικού δίπολου των φύλων και που παραμένουν προσκολλημένα στα στερεότυπα;

Τίποτα, θα μου πεις, αρκεί να μην προκαλούν! Χα!


Γιατί αν το παιδί σου θέλει να ντυθεί κάτι, που ξεφεύγει από το στερεότυπο, κι έρθει ένα τέτοιο άτομο και προκαλέσει με κάποιο ομοφοβικό ή τρανσφοβικό ή σεξιστικό σχόλιο, τότε ως γονέας οφείλεις να προστατεύσεις το παιδί σου και να πάρεις θέση.

Όπως έκανε ο μπαμπάς αυτής της 6χρονης μικρής, που ντύθηκε Thor, επειδή είναι ο αγαπημένος της χαρακτήρας της Marvel.

Ο μπαμπάς της, λοιπόν, περήφανα ανέβασε μία φωτογραφία της στο Reddit γράφοντας: “Η μικρή μου κόρη ως Thor, ο αγαπημένος της σούπερ-ήρωας.” 

Ομολογουμένως, η πλειοψηφία των σχολίων ήταν θετικά και υποστηρικτικά. Ωστόσο, υπήρξε κι ένα υπεροπτικό και ομοφοβικό σχόλιο που έλεγε: “Κάπως έτσι δημιουργείς μία λεσβία. Καλύτερα να το καταπολεμήσεις τώρα.” 

Ο μπαμπάς, λοιπόν, της εξάχρονης σούπερ Thor ηρωίδας απάντησε με τον καλύτερο τρόπο:

“Μάλιστα, οπότε εσύ πιστεύεις ότι θα ήταν κάτι λάθος, αν η κόρη μου είναι λεσβία μεγαλώνοντας;

Ως πατέρας της, το μόνο που θέλω για την κόρη μου είναι να είναι χαρούμενη και υγιής.

Αν μεγαλώνοντας είναι gay και είναι ευτυχισμένη, αυτό μου φτάνει.” 


Όχι ότι έχει καμία σημασία, αλλά έτσι, για την ιστορία… στο κόμικ της Marvel η κοπέλα του Thor, η Jane Foster, πήρε τη θέση του, σηκώνοντας εκείνη το πανίσχυρο σφυρί και λαμβάνοντας τον τίτλο της Πριγκίπισσας του Κεραυνού!