“Θα πολεμήσουμε μέχρι την κόλαση για τα παιδιά μας”

27/10/2018

Περισσότεροι από 1500 γονείς τρανς παιδιών απευθύνθηκαν μέσω κοινής επιστολής στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Μάικ Πενς, σημειώνοντας ότι θα “πολεμήσουν μέχρι την κόλαση για για να προστατεύσουν τα παιδιά τους”.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την αποκάλυψη ότι το Υπουργείο Υγείας σκοπεύει να αναθεωρήσει τον ορισμό του “φύλου” (gender), θέτοντας εκτός ομοσπονδιακού νόμου τα τρανς άτομα. Ο νόμος αυτός προταστατεύει – μεταξύ άλλων –  από τις διακρίσεις βάσει ταυτότητα φύλου.

Ο Τραμπ σκοπεύει να επαναπροσδιορίσει τη λέξη «φύλο»

“Σας γράφουμε για να σας εκφράσουμε την οργή μας και την βαθιά ανησυχία μας σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης να προσδιορίσει το φύλο αποκλειστικά ως ανδρικό και γυναικείο με τρόπο αμετάβλητο και βασισμένο σε ακαθόριστα κριτήρια. 

Αυτή είναι η τελευταία σκληρή προσπάθεια που γίνεται  σε μια σειρά επιθέσεων που έχουν ως στόχο να περιορίσουν την ύπαρξη των παιδιών μας και να διαλύσουν τα βασικά ανθρώπινα και πολιτικά τους δικαιώματα. Θέλουμε να το καταστήσουμε σαφές – “όταν τα παιδιά μας θα δέχονται επίθεση, εμείς θα πολεμάμε μέχρι την κόλαση για να τα προστατέψουμε ».

Η επιστολή, που δημοσιεύτηκε από την Human Rights Campaign,  επισημαίνει την αύξηση της βίας κατά της τρανς κοινότητας, καταγγέλλοντας τους πολιτικούς που προσπαθούν να σπείρουν «το μίσος και τον φόβο εναντίον των τρανς ατόμων”.

«Φοβόμαστε καθημερινά ότι τα παιδιά μας θα συναντήσουν άτομα που θα τα εκφοβίσουν  αλλά ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι τα άτομα αυτά θα βρίσκονταν στο Λευκό Οίκο», σημειώνει η επιστολή.

“Αυτά τα παιδιά – όλα τα παιδιά – αξίζουν να αντιμετωπίζονται με αγάπη, σεβασμό και αποδοχή.

Δεν μπορείτε να μειώνετε την ύπαρξη των παιδιών μας εξ αιτίας της λανθασμένης, κατακερματισμένης άποψή σας. Τα παιδιά μας γνωρίζουν ποια είναι και εμείς ξέρουμε τι χρειάζονται. “

Οι γονείς δεσμεύτηκαν να ψηφίσουν για αλλαγή της πολιτικής κατάστασης στις μεσοπρόθεσμες εκλογές στις ΗΠΑ στις 6 Νοεμβρίου.

«Θα ψηφίσουμε για να εξασφαλίσουμε ένα έθνος στο οποίο τα παιδιά μας θα μπορούν να ζουν ισότιμα, ελεύθερα και στο μέγιστο βαθμό. Θα ψηφίσουμε για να σώσουμε ζωές – τη ζωή των παιδιών μας, όλων των τρανς και non – binary ατόμων και όλων των ευάλωτων κοινοτήτων του έθνους μας που η κυβέρνησή σας θεωρεί δευτερεύουσες.”

“Ο Λευκός Οίκος σας μπορεί να κρατά την εξουσία τώρα, αλλά τα παιδιά μας κρατούν τη δύναμη του μέλλοντός μας. Αυτό το Νοέμβριο, ψηφίζουμε για να προστατεύσουμε αυτό το μέλλον και, μαζί, θα κάνουμε το μίσος της ατζέντας σας παρελθόν. “

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!