Ο Δίας ντύθηκε στα χρώματα της σημαίας των τρανς δικαιωμάτων

18/10/2018
από

Σε μία φωτογραφία της NASA ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, ο Δίας, ντύθηκε στα χρώματα της σημαίας των τρανς δικαιωμάτων.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble τον Φεβρουάριο του 2017 κι ανέβηκε στις 16 Οκτωβρίου του 2018, ως η φωτογραφία της ημέρας, στο apod.nasa.gov.

Ο Δίας εμφανίζεται με γαλάζιες και ροζ αποχρώσεις, επειδή το φως του ήλιου αντανακλάται σε διαφορετικά ύψη και φωτεινότητες.

Το τηλεσκόπιο φωτογραφίζει τακτικά τον Δία για να «καταγράψει καλύτερα τις κινήσεις των νεφελωμάτων του και να βοηθήσει το διαστημικό σκάφος Juno της NASA να καταλάβει καλύτερα το πλανητικό πλαίσιο» , εξήγησε η NASA.

Η χρωματική διαστρωμάτωση πάνω και γύρω από τον πλανήτη ταιριάζει με τα χρώματα της τρανς σημαίας κι ακόμα κι αν τα χρώματα δεν εμφανίζονται με τη σωστή σειρά, η εντυπωσιακή ομοιότητα οδήγησε τον κόσμο να διεκδικήσει τον Δία ως τρανς icon.

Έχουν δημιουργηθεί, τουλάχιστον, τρία threads στο Reddit σχετικά με αυτήν τη φωτογραφία, αλλά και πολλά tweets που μιλούν για τον γιγαντιαίο τρανς πλανήτη.




Δες και αυτό!