12 queer γυναίκες εκμυστηρεύονται τις βαθύτερες ανασφάλειές τους

18/10/2018

“Οι περισσότερες queer γυναίκες ανήκουν σε μια στενά συνδεδεμένη κοινότητα και γενικά εκπέμπουν μια πολύ ‘άνετη’ αύρα.”

Δώδεκα queer γυναίκες μοιράζονται τις μεγαλύτερες ανασφάλειες που έχουν στις σχέσεις τους.

Η ταυτότητα μου δεν είναι αποδεκτή

“Ίσως έχει να κάνει με το γεγονός πως ακόμα και αν είμαι bisexual, το περισσότερο που έχω κάνει είναι να φιλήσω ένα κορίτσι. Νιώθω πως δε θα γίνω αποδεκτή ή πως δε θα θεωρηθώ αρκετά “αληθινή”, ειδικά όταν είμαι με ένα αγόρι.”

Δεν είμαι queer αρκετά 

“Νιώθω ανασφαλής επειδή βρίσκω πως γενικά οι γυναίκες στο φλερτ τείνουν να έχουν υψηλότερα στάνταρτ και είναι πολύ περισσότερο επιλεκτικές από τους άνδρες. Είναι πολύ πιο εύκολο να αποκτήσεις πρώτα ραντεβού με άνδρες από ότι με γυναίκες, είτε είσαι ένας queer άνδρας είτε μια ετεροφυλόφιλη/bi γυναίκα. Επίσης ποτέ δεν έχω κάνει σεξ με μια cis γυναίκα, οπότε είμαι λίγο αγχωμένη και κάποιες φορές αναρωτιέμαι αν οι άλλοι θα νομίσουν πως δεν είμαι πραγματικά “αρκετά queer” (παρ’ όλο που ξέρω πως αυτό είναι χαζό).”

Έχω το χειρότερο ραντάρ

“Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός πως έχω το χειρότερο ραντάρ και ποτέ δεν ξέρω εάν ένα κορίτσι είναι bi ή λεσβία. Και δεν είμαι καθόλου μέσα στην κοινότητα (και δεν) βλέπω τη σεξουαλικότητα μου ως ένα μεγάλο μέρος της ταυτότητας μου. Οπότε κάθε κορίτσι που μου αρέσει λίγο είναι συχνά στρέιτ και σπάω το κεφάλι μου γιατί δεν διακρίνω τις διαφορές μεταξύ σεξουαλικοτήτων εκτός αν είναι τελείως προφανείς.”

Είμαι τρανς και δεν περνάω ως cis

“Είμαι πολύ μονογαμική, τρανς, η οποία δεν περνάει ως cis και δεν έχω κάνει (εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου). Στην ουσία όποια γυναίκα έχω γνωρίσει που την ελκύουν άλλες γυναίκες και δε θα είχε πρόβλημα με το σώμα μου, δεν θέλει μια μονογαμική σχέση και οι μονογαμικές δεν θέλουν να κάνουν σχέση με γυναίκες που δεν έχουν κάνει την εγχείρηση. Και εκτός από αυτό, πέρα από τα bi και pan άτομα, οποιοσδήποτε ελκύεται από μένα τώρα, θα ξενέρωνε επειδή βρίσκομαι στη διαδικασία επαναπροσδιορισμού. Δεν υπάρχει ελπίδα γενικά για μένα.”

Δεν αποτελώ μέρος της στενά-συνδεδεμένης queer κοινότητας

“Φαίνεται πως οι περισσότερες γυναίκες που βγαίνουν με γυναίκες είναι μέρος κάποιας στενά-συνδεδεμένης κοινότητας και έχουν τόσους πολλούς φίλους και γενικά εκπέμπουν αυτή την πολύ ‘άνετη’ αύρα. Δεν ξέρω, είναι δύσκολο να το εξηγήσω, αλλά είναι αρκετά αγχωτικό. Δεν έχω πολλούς φίλους γενικά και είναι ακόμα λιγότεροι αυτοί που είναι ΛΟΑΤΚ+. Α, και η προκατάληψη ενάντια στις bisexual γυναίκες. Αυτό είναι πολύ άσχημο. Η αμφιφυλοφιλία κρύβεται στα ΜΜΕ και την κοινωνία. Πολλοί άνθρωποι ακόμα λένε πως η αμφιφυλοφιλία είναι απλώς μια “φάση”, πως είμαστε υπερβολικά σεξουαλικοί και πως σίγουρα θα κερατώσουμε. Και κάποιες λεσβίες δε θα πλησιάσουν μια bi κοπέλα επειδή φοβούνται πως μπορεί ένα πέος να έχει υπάρξει μέσα της (επειδή αυτό την κάνει λιγότερο άνθρωπο με κάποιον τρόπο;) Αυτά είναι ένα κάρο μα***ίες και πρέπει να ξεπεραστούν.”

Με τις γυναίκες νιώθω σωματικά πιο ανασφαλής

“Έχω την τάση να γίνομαι πολύ πιο ανασφαλής με το σώμα μου. Η πρώτη μου κοπέλα ήταν απίστευτα όμορφη και κατέστρεψα τη σχέση μας με το να μην νιώθω αρκετά καλή. Με τους άνδρες είναι διαφορετικό, με τις γυναίκες είναι κάπως ‘Ουάου είναι τόσο όμορφες πώς γίνεται να είναι πραγματικές και πόσο μάλλον να τις ενδιαφέρω εγώ;!’ Δεν έχω ιδέα πώς ο μέσος άνδρας μπορεί να διαχειριστεί το να νιώθει πιο άσχημος από την κοπέλα του… Υποθέτω έχει να κάνει με την κοινωνικοποίηση.”

Η προκατάληψη από άλλες ομάδες

“Ως μια bi γυναίκα, θεός φυλάξοι αν κάνω σχέση με ένα αγόρι, ξαφνικά είμαι μία ψεύτρα και μια απάτη, καθώς είμαι ‘στρέιτ’ και δεν θέλω να το παραδεχτώ. Αλλά θεός φυλάξοι αν κάνω σχέση με μια γυναίκα και ξαφνικά είμαι μια ψεύτρα και μια απάτη, διότι είμαι ‘γκέι’ και δεν θέλω να το παραδεχτώ. Οπότε στην ουσία προκατάληψη εναντίον bi γυναικών από άλλες ομάδες σεξουαλικών προτιμήσεων. Οι σχέσεις είναι δύσκολες!”


 
Δεν είμαι τόσο ενδιαφέρουσα όσο άλλα queer άτομα

“Η μεγαλύτερη ανασφάλεια μου είναι πως είμαι βαρετή και όχι αρκετά διασκεδαστική ή ενδιαφέρουσα ως σύντροφος. Δεν έχω ένα πλήθος ασχολιών, καλλιτεχνικών δεξιοτήτων ή πνευματικών ενδιαφερόντων όπως φαίνεται να έχουν άλλα queer άτομα. Κρίνω τον εαυτό μου ενάντια σε αυτό το φανταστικό επίπεδο “ενδιαφέροντος” που δεν υπάρχει.”

Οι άνδρες είναι πιο ανεκτικοί

“Με την εμφάνιση μου, ειδικά το σώμα μου. Ξέρω πως αυτό δεν είναι αλήθεια και πηγάζει από ένα μέρος ανασφάλειας αλλά νιώθω πως οι άνδρες είναι πιο ανεκτικοί.  Αντίθετα, μια γυναίκα που βρίσκω όμορφη δεν θα της κινήσω το ενδιαφέρον ή θα με απορρίψει επειδή έχουν αυτή την εμπειρία από το δικό τους σώμα. Γιατί να συμβιβαστούν για κάτι λιγότερο;”

Το να μην είσαι μέλος της αγέλης των ‘άνετων-κοριτσιών’ λεσβιών

“Είμαι λεσβία και έχω μια μακροχρόνια δεσμευμένη σχέση. Όταν ήμουν μικρότερη και έβγαινα ραντεβού, η μεγαλύτερη μου ανασφάλεια ήταν η έλλειψη εμπειρίας. Τώρα, έχει να κάνει μάλλον με το να μην νιώθω τόσο ‘κουλ’ όσο το είδος της αγέλης των άνετων λεσβιών που βγαίνουν έξω και κάνουν άνετα λεσβιακά πράγματα. Η σύντροφός μου και εγώ είμαστε κυρίως σπιτόγατες και το πιο συναρπαστικό πράγμα στη ζωή μου είναι ό,τι έχω πλέξει πιο πρόσφατα, οπότε καταλαβαίνεις.”

Δεν έχω τόση εμπειρία

“Το σώμα μου και η σεξουαλική μου εμπειρία. Δεν είμαι το είδος του ανθρώπου που θα κάνει χαλαρό σεξ, οπότε δεν έχω τόση εμπειρία, λαμβάνοντας υπόψη και την ηλικία μου (είμαι μέσα στα 30 μου). Έχω ακούσει πως αυτό μπορεί να ξενερώσει κάποιον.”

Πως τώρα θα πρέπει να αλλάξω τον τρόπο ζωής μου

“Πως ολόκληρος ο τρόπος ζωής μου θα πρέπει να αλλάξει τώρα για να ταιριάζει σε κάποια συγκεκριμένη προσδοκία, επειδή τυχαίνει να έχω σχέση με κάποιο άτομο του ίδιου φύλου. Ναι, με ελκύουν και τα αγόρια και τα κορίτσια. Δεν με ενδιαφέρει αν υποτίθεται πως αυτό πάει ενάντια στην ‘κοινότητα’.




Δες και αυτό!