Θα είναι η Ταϊλάνδη η πρώτη ασιατική χώρα με ισότητα στον γάμο;

17/10/2018
από

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θέλει να περάσει νόμο για την ισότητα στον γάμο, ώστε να προλάβει την Ταϊβάν (ή Δημοκρατία της Κίνας).

Όλα δείχνουν ότι μάλλον η Ταϊλάνδη θα γίνει η πρώτη ασιατική χώρα που θα αναγνωρίσει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, καθώς η στρατιωτική κυβέρνηση επιθυμεί να περάσει σχετικό σχέδιο νόμου μέσα στη χρονιά, για να προλάβει τις επερχόμενες εκλογές και να αυξήσει τη δημοτικότητά της.

Μπορεί η Ταϊλάνδη να φημίζεται για την αποδοχή των τρανς γυναικών, που κάνουν μοναδικά show στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά σε ότι αφορά στο νομικό κομμάτι, τα πράγματα δε διαφέρουν και πολύ απ’ ότι στην υπόλοιπη Νότια Ασία.

 

Βέβαια, φαίνεται ότι αυτό αρχίζει να αλλάζει. Πέρσι, η Krungthai-AXA Ασφαλιστική επέτρεψε στα ομόφυλα ζευγάρια να ονομάζονται στα συμβόλαια “ωφελούμενοι” , στη βάση της ισότητας των φύλων του 2015, όπου απαγορεύονται οι πολιτικές κι οι κανόνες που κάνουν διάκριση σε LGBT άτομα. Μάλιστα, οι εταιρίες δε συμμορφώνονται, τιμωρούνται με πρόστιμα και φυλάκιση.

Η Unilever της Ταϊλάνδης κυκλοφόρησε διαφήμιση, που δείχνει ένα τρανς νεαρό κορίτσι κατά τη φυλομετάβαση. Το βίντεο έγινε viral με 37 εκατομμύρια views μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών.

Τον Αύγουστο η Procter & Gamble απάντησε με την καμπάνια #SeeBeautyNotGender που πρωταγωνιστούν τρανς ηθοποιοί και μοντέλα.

Δείτε το βίντεο της Pantene για την τρανς ορατότητα στην Ταϊλάνδη

Ταυτόχρονα η Μπανγκόκ έχει αναδειχθεί σε LGBT παράδεισο.




Δες και αυτό!