Τα 10 must του ραντεβού για ένα ντροπαλό άτομο

14/10/2018
από

Για κάποια άτομα η διαδικασία του ραντεβού μπορεί να είναι μια εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν όμως και οι εσωστρεφείς περιπτώσεις. Για το λόγο αυτό παραθέτουμε 10 συμβουλές για να βοηθήσουμε.

1) Το να είσαι ήσυχος/η δεν σημαίνει ότι δεν είσαι απελευθερωμένος/η ή ότι δεν ενδιαφέρεσαι

Τα ντροπαλά άτομα συχνά μέσα σ’ ένα ραντεβού φαίνονται κάπως “κρύα” , όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται. Πρέπει να προσέχεις ώστε η συμπεριφορά σου δεν θα είναι απόμακρη! Μπορείς να είσαι εσωστρεφής ακόμα και όταν είσαι αφοσιωμένος στη συζήτηση.

2) Μην επιχειρήσετε να φαίνεστε κάτι που δεν είστε

Να είσαι αυτός/ή που είσαι, χωρίς να προσποιείσαι! Ποιος ο λόγος να προσπαθείς να φαίνεσαι εξωστρεφής τη στιγμή που δεν είσαι; Αυτό ίσως και να καταλήξει σε ανεπιθύμητα μονοπάτια για το ραντεβού. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να ψεύδεσαι.

3) Όταν υπάρχει αμηχανία, μιλήστε για το “Next Top Model” (ή γισ ό,τι άλλο)

Όταν έχετε ξεμείνει από θέματα και κυριαρχεί η αμηχανία θα ήταν καλό να βρείτε κάτι που είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, όπως το “Next Top Model”. Ξεκινώντας μία συζήτηση για κάτι που γνωρίζετε και οι δύο, θα μπορούσε να είναι ένα κλειδί για να δημιουργηθεί ένα πιο ζεστό κλήμα και να αισθανθείτε πιο χαλαρά.

4) Επιλέξτε ένα ευέλικτο ραντεβού

Βάλτε τα όριά σας! Μην κλείσετε ένα ραντεβού χωρίς συγκεκριμένο χρόνο έναρξης και λήξης. Το να ξέρετε ότι πρέπει να είστε με το ίδιο άτομο για ώρες ακόμα, αν δεν αισθάνεστε βολικά, δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Επιπλέον, η επιλογή ενός άνετου μέρους για εσάς είναι σημαντικό

5) Ανακαλύψτε αν σας αρέσει να βγαίνετε ραντεβού με εσωστρεφή ή εξωστρεφή άτομα.

Μερικά εσωστρεφή άτομα επιλέγουν να βγαίνουν ραντεβού με άτομα μου είναι επίσης εσωστρεφή, επειδή ταυτίζονται. Δεν αγχώνονται με το να είναι κάποιοι που δεν είναι. Από την άλλη πλευρά, κάποιοι άλλοι εσωστρεφείς κλείνουν ραντεβού με εξωστρεφή άτομα, για το λόγο ότι αυτοί κάνουν όλη τη δουλειά και μπορεί να έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις νέα άτομα μέσα απ’ αυτά.

6) Εστιάστε στη γλώσσα του σώματος

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν είστε σε “power pose” (όπως η Wonder Woman, με τα χέρια στους γοφούς) δημιουργεί μία φυσιολογική αντίδραση που απελευθερώνει ορμόνες που σχετίζονται με την αυτοπεποίθηση. Από την άλλη πλευρά, αν τα χέρια σας είναι στις τσέπες και καμπουριάζετε απελευθερώνεται μία ορμόνη σχετική με το στρες.

7) Κάντε ερωτήσεις ανοιχτού περιεχομένου 

Προφανώς και δεν θέλετε να να κάνετε ερωτήσεις που η απάντησή θα είναι μονολεκτική. Κάτι τέτοιο δεν θα δώσει και πολλές βάσεις στη συνέχεια του ραντεβού. Με ερωτήσεις που θα σας δώσουν την ευκαιρία να σκεφτείτε διάφορα θέματα που σας ενδιαφέρουν, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα ραντεβού που θα προκαλέσει ενδιαφέρον.

8) Επιλέξτε μία δραστηριότητα (σε αντίθεση με το ποτό)

Το να πάτε σε ένα μαγαζί που προσφέρει κάποιο show είναι μία καλή λύση για εσάς τους εσωστρεφείς, καθώς δεν θα χρειαστεί να μιλάτε όλοι την ώρα. Επίσης, μία βόλτα σε κάποιο πάρκο είναι ακόμα μία καλή λύση!

9) Μην αισθάνεστε την ανάγκη να γεμίσετε τη σιωπή

Δεν υπάρχει κάποιο λάθος στη σιωπή. Αυτή δεν είναι αναγκαστικά αμήχανη (μπορεί και να είναι βέβαια). Η σιωπή μπορεί να οδηγήσει σε άλλα πράγματα…

10) Η καθαρή αναπνοή και η γενικότερη καθαριότητα είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει

Πάντα πριν από κάθε ραντεβού επιβάλλεται να υπάρχει μία καθαριότητα! Κάντε ένα μπάνιο, βάλτε το άρωμά σας, φάτε την τσίχλα σας και πάμε για το ραντεβού…!


του Ανδρέα Πασπαλάκη




Δες και αυτό!