Μια νέα μαρτυρία για τον Ζακ ανατρέπει ισχυρισμούς των κατηγορούμενων

09/10/2018
από

Την ώρα που οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη μια νέα μαρτυρία έρχεται να ανατρέψει τις καταθέσεις των βασικών κατηγορούμενων για τον άγριο ξυλοδαρμό του νεαρού.

Η ιστοσελίδα popaganda.gr παρουσιάζει την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, η οποία δίνει μια διαφορετική εικόνα για το περιστατικό σε σχέση με τα όσα έχουν υποστηρίξει μέχρι στιγμής ο 73χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ο 55χρονος μεσίτης που κατηγορούνται για το άγριο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα, η μάρτυρας δηλώνει ότι όταν άκουσε φωνές, κατευθύνθηκε προς την Γλάδστωνος και είδε ότι είχε συγκεντρωθεί κόσμος.

«Ρώτησα τι συνέβη και μου είπαν ότι κάποιος μπήκε στο κατάστημα να ληστέψει, τους είπα να καλέσουμε την Αστυνομία και μου είπαν ότι είχε ήδη ειδοποιηθεί. Πλησίασα αφού διαπίστωσα ότι δεν κινδυνεύω και είδα έναν κύριο να ρίχνει αντικείμενο μες στο κατάστημα. Από την τηλεόραση κατάλαβα ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Πέταγε πέτρες, δυο τρεις φορές έριξε, πήγαινε πίσω, έπαιρνε κάτι και έριχνε. Δεν ξέρω αν ήταν πέτρες. Εγώ δεν είχα οπτική επαφή με τη βιτρίνα. Εκείνος την έσπαγε, αυτή την αίσθηση είχα» αναφέρει η μάρτυρας, τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου είχε πει στην απολογία του ότι η βιτρίνα έσπασε από ενέργειες του Ζακ Κωστόπουλου.

Η μάρτυρας συνεχίζει λέγοντας «Ήρθε κι ένας άλλος κύριος μετά και με κλωτσιές σπάγανε την κάτω βιτρίνα. Πλησίασα αρκετά και διαπίστωσα ότι στην κάτω βιτρίνα βρισκόταν ένας νεαρός που προσπαθούσε να βγει έξω. Πάνω σε τζάμια ήταν τα χέρια του, ματωμένα και οι δύο αυτοί κύριοι παίρνανε πάρα πολύ φόρα και χτυπούσαν το κεφάλι του. Ήταν πάρα πολύ δυνατές οι κλωτσιές, τραντάζονταν το κεφάλι του πίσω. Ήταν μέσα στα αίματα, στα χέρια του, στο πρόσωπο του, πιστεύω από τις κλωτσιές και τα γυαλιά. Εκείνη την ώρα φώναξα δυνατά “σταματήστε, θα τον σκοτώσετε”».

Σημειώνεται σε αυτό το σημείο ότι στο βίντεο φαίνεται η βιτρίνα να σπάει από κλοτσιά του κατηγορούμενου μεσίτη, ενώ ο ίδιος στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι ο 33χρονος ήταν εκείνος που έπεσε και έσπασε την κάτω βιτρίνα.

Παράλληλα, η μάρτυρας, σύμφωνα με την κατάθεση που παρουσιάζει η popaganda, αναφέρει ότι ο Ζακ δεν κρατούσε μαχαίρι. «Το παιδί δεν ήξερε τι να κάνει, ήταν χαμένος, φοβισμένος, πανικοβλημένος, έτσι το αισθάνθηκα. Δεν είδα να κρατάει μαχαίρι» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε περιγράφοντας τι συνέβη αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό του ««Το παιδί ήταν πεσμένο κάτω στο πλευρό με το πρόσωπο του προς εμάς. Κρατούσε με το χέρι του το λαιμό του αλλά δεν έφευγαν αίματα από το λαιμό. Είχε πληγές παντού. Τα μάτια του τα είχε ορθάνοιχτα και με κοίταζε, τα χείλη του τρεμοπαίζανε, ήμουν ούτε στα δύο μέτρα. Είχα την αίσθηση ότι κάτι ήθελε να πει. Ήταν κι ένας κύριος ακόμα που προσπαθούσε να τους αποτρέψει γιατί συνέχισαν να τον χτυπούν».

Τέλος η μάρτυρας καταθέτει την προσωπική της άποψη για το περιστατικό τονίζοντας «Εγώ κατάλαβα ότι ήταν δύο άνθρωποι που θέλανε να τον τιμωρήσουν. Όταν ήρθε ο διασώστης εγώ ήμουν σε σύγχυση και όταν ήρθαν οι δικυκλιστές έφυγα. Δε μπορούσα να συνέλθω. Ταράχτηκα παρά πολύ. Ένας κύριος δίπλα μου έβγαζε βίντεο, μάλιστα σκέφτηκα πως έχει το κουράγιο να το κάνει αυτό».




Δες και αυτό!