Εγχειρίδιο για τη ρητορική μίσους εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας

29/03/2016
από

Έπειτα από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενέκρινε τη χρήση του εγχειριδίου «Σύνδεσμοι» του Συμβουλίου της Ευρώπης στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο εγχειρίδιο ακολουθεί τα παιδαγωγικά και επιστημονικά πρότυπα και ως εκ τούτου θεωρείται κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί από τις/τους εκπαιδευτικούς. Οι “Σύνδεσμοι” εκδόθηκαν στην ελληνική γλώσσα στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Το εγχειρίδιο υποστηρίζει την εκστρατεία No Hate Speech Movement των νέων του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο διαδίκτυο και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να θίξουν το θέμα της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο μέσα από τη «ματιά» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το εγχειρίδιο, όπως αναφέρει το υπουργείο, παρέχει μια θεωρητική τεκμηρίωση της αναγκαιότητας για την καταπολέμηση της ρητορικής του μίσους, μια αναλυτική περιγραφή των στόχων της εκστρατείας και οδηγίες για την αποτελεσματικότερη χρήση του εγχειριδίου.

Για το εγχειρίδιο “Σύνδεσμοι” κάντε κλικ εδώ.




Δες και αυτό!