Ο Ζαν-Μαρί Λε Πεν οδηγείται σε δίκη για τα ομοφοβικά του σχόλια

04/10/2018
από

Ο 90χρονος πολιτικός Ζαν-Μαρί Λε Πεν, κατηγορείται για τρία διαφορετικά περιστατικά, όπου προέβη σε ομοφοβικά σχόλια, μεταξύ των οποίων είναι ένα περιστατικό, όπου επικρίνει τον σύζυγο, ενός gay αστυνομικού, που δολοφονήθηκε σε τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό France 24.


Ο Λε Πεν είναι ο πατέρας της Μαρίν Λε Πεν, της σημερινής προέδρου του Εθνικού Μετώπου, η οποία πρόσφατα έκανε re-brand στο σχήμα, αλλάζοντας το όνομα σε Εθνικό Συναγερμός.

Η France 24 αναφέρει ότι ο Λε Πεν μάλλον δεν θα εμφανιστεί στη δίκη αυτοπροσώπως για λόγους υγείας, καθώς από το Σεπτέμβριο νοσηλεύεται.

Τα ομοφοβικά σχολία

Τον Απρίλιο του 2017, ο Λε Πεν επέκρινε τον Ετιέν Καρντίλ, σύζυγο του Γάλλου αστυνομικού Ξαβιέ Ζυζελέ, ο οποίος σκοτώθηκε στη λεωφόρο των Ηλύσιων Πεδίων, στις 20 Απριλίου 2017, για μια συναισθηματική δημόσια ομιλία που έκανε μετά τη δολοφονία του συντρόφου του.

Ο Ετιέν Καρντίλ παντρεύτηκε τον σύντροφό του Ξαβιέ Ζυζελέ μεταθανάτια, παρουσία του πρώην Πρόεδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καθώς και της δημάρχου του Παρισιού Αν Χινταλγκο.

Νομίζω ότι αυτό το οικογενειακό χαρακτηριστικό θα έπρεπε να είχε κρατηθεί μακριά από μια τέτοια τελετή, που θα είχε ωφεληθεί από μεγαλύτερη διακριτικότητα , έγραψε ο Λε Πεν σε blog.

Μιλώντας σε βίντεο στο κανάλι του στο YouTube, ο Λε Πεν, ο οποίος ήταν πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου από το 1972 έως το 2011, δήλωσε επίσης: “Η μακρά ομιλία που έκανε είχε σκοπό να δώσει θεσμική αξία στον γάμο ομοφυλοφίλων” .

Ο Λε Πεν, που τότε ήταν ανεξάρτητο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκδιώχθηκε από το κόμμα, που ίδρυσε η κόρη του το 2015.

Ο ακροδεξιός πολιτικός κατηγορείται ακόμη για σχόλια που έκανε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, στην οποία αναφέρεται ότι λέει: “Οι ομοφυλόφιλοι είναι σαν αλάτι στη σούπα. Εάν δεν υπάρχει αρκετό είναι λίγο ήπια. όταν υπάρχει πάρα πολύ, δεν τρώγεται.”

Η τελευταία καταγγελία, που κατατέθηκε εναντίον του Λε Πεν αφορά τις παρατηρήσεις που έκανε για να υποδείξει μια σύνδεση μεταξύ ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας σε ένα βίντεο στο κανάλι του YouTube.

Να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν έχει εκδιωχθεί για αντισημιτικά σχόλια, συμπεριλαμβανομένων δηλώσεων, που κηρύχθηκαν ως άσχετες, όπως η άρνηση του Ολοκαυτώματος και η ισλαμοφοβία.




Δες και αυτό!