Ποδοσφαιρίστρια δήλωσε ότι το να είσαι λεσβία “προκαλεί πολύ μίσος”

28/09/2018
από

Αστέρι της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Σουηδίας, δήλωσε ότι το να είσαι μία λεσβία, που παίζει ποδόσφαιρο, σημαίνει ότι αντιμετωπίζεις απειλές και μίσος.

Η Nilla Fischer, που έχει παίξει 170 φορές στη Σουηδία μίλησε για τη διοίκηση του ποδοσφαίρου που συνεχίζει να παλεύει για να καταπολεμήσει την ομοφοβία.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Héctor Bellerín φαίνεται ότι δέχτηκε ομοφοβικές προσβολές, όταν ξεκίνησε να μακραίνει τα μαλλιά του κι ο ίδιος δήλωσε τότε ότι: “Είναι αδύνατον κάποιος να είναι ανοιχτά gay στο ποδόσφαιρο.” 

Η 34χρονη βετεράνος του ποδοσφαίρου, που έχει εκπροσωπήσει την χώρα της σε τρία World Cups και τρία Olympic Games, όταν ρωτήθηκε για την προσωπική της ζωή από δημοσιογράφο, απλά απάντησε με ειλικρίνεια:

Ήταν μία τυχαία συνέντευξη, με ρώτησαν αν έχω σχέση αυτόν τον καιρό και απλά είπα τα πάντα: Ναι, βγαίνω με μία γυναίκα και μπλα μπλα μπλα” στην Guardian.

Το αστέρι δήλωσε ακόμη ότι: “Γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι, που έρχονται αντιμέτωποι με περισσότερο μίσος και περισσότερες απειλές σε σχέση με μένα, οπότε σκέφτομαι ότι χρειάζεται να το κάνω αυτό για τα υπόλοιπα άτομα από εμάς. Το να είσαι γυναίκα που παίζει ποδόσφαιρο και να είσαι και μία gay γυναίκα, προκαλεί πολύ μίσος.

Έχουμε προχωρήσει, αλλά έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε ακόμη. Όταν υπάρχουν αυτές οι αντιδράσεις, αυτό δείχνει ότι χρειάζεται να κάνουμε κι άλλα και χρειάζεται να μιλήσουμε περισσότερο ανοιχτά, γιατί δεν είναι πια κανονικό.




Δες και αυτό!