Καμπάνια για την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους στη Σκωτία

26/09/2018
από

Απλές, ασπρόμαυρες αφίσες με πολύ δυνατά μηνύματα προς τους τρανφοβικούς εμφανίστηκαν στην Σκωτία: “έχουμε μία φοβία για το μίσος σας” .

Πρόκειται για αφίσες, που αποτελούν μέρος μίας ευρύτερης καμπάνιας, για την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους, που προωθείται από το κυβερνητικό πρόγραμμα της Σκωτίας με τίτλο: “One Program” .

Η νέα αυτή καμπάνια αποτελείται από δημιουργικά, που μοιάζουν με γράμματα, που συντάσσει κάποιο άτομο, ως αυτόπτης μάρτυρας ενός εγκλήματος μίσους, απευθυνόμενο στους θύτες.

Όλες ξεκινούν ως εξής: “αγαπητοί τρανσφοβικοί” , “αγαπητοί ομοφοβικοί” , “αγαπητοί θρησκόληπτοι” , “αγαπητοί ρατσιστές” .

Στη Σκωτία, ο νόμος αναγνωρίζει τα εγκλήματα μίσους ως αποτέλεσμα της προκατάληψης που βασίζεται στη φυλή, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου και την αναπηρία.

Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι πάνω από το 80% των ανθρώπων που ζουν στη Σκωτία μπορεί να αναφέρει μία ληστεία μιας ηλικιωμένης κυρίας, ή μία διάρρηξη σε σπίτι. Όμως, μόλις το 43% είναι σε θέση να αναφέρει κάποιον εκφοβισμό μέσω διαδικτύου εξαιτίας των θρησκευτικών πιστεύω κάποιου ατόμου και μόνο το μισό των ατόμων θα μπορούσε να αναφέρει μία εκφοβιστική ή ταπεινωτική συμπεριφορά εναντίον ενός τρανς ατόμου (54%) ή λεκτική κακοποίηση (53%).

«Το έγκλημα μίσους έχει καταστρεπτικές συνέπειες για τα θύματα, τις οικογένειες και τις κοινότητες και όλοι πρέπει να παίξουμε το ρόλο μας για να το καταπολεμήσουμε» , δήλωσε ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Aileen Campbell.




Δες και αυτό!