4 στα 5 τρανς έφηβα άτομα στις ΗΠΑ έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας

12/09/2018
από

Από το σύνολο των νεαρών ατόμων, το 14% ανέφερε μια απόπειρα αυτοκτονίας.

Νέα έκθεση αποκαλύπτει, ότι 4 στα 5 έφηβα τρανς άτομα, έχουν επιχειρήσει να αυτοκτονήσουν, σε μια περίοδο 36 μηνών στις ΗΠΑ.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής δημοσίευσε αυτήν την έκθεση, σχετικά με την αυτοκτονική συμπεριφορά των τρανς ατόμων, που διανύουν την εφηβεία τους στις ΗΠΑ.

Οι συγγραφείς Russell B. Toomey, Amy K. Syvertsen και Maura Shramko έγραψαν ότι στόχος τους ήταν να κατανοήσουν τη συμπεριφορά των νέων σε σχέση με την αυτοκτονία, μεταξύ 6 ταυτοτήτων, που σχετίζονται με το φύλο. Συνολικά, εξέτασαν: τρανς κορίτσια, τρανς αγόρια, non-binary άτομα, questioning άτομα, cisgender κορίτσια και cisgender αγόρια.

Χρησιμοποίησαν στοιχεία από τα προφίλ εφήβων μιας ήδη υπάρχουσας έρευνας: “Profiles of Student Life: Attitudes and Behaviors survey” . Αυτή η έρευνα έδωσε πληροφορίες για 617 έφηβους ηλικίας από 11 έως 19 ετών.

Στην έκθεσή τους, οι συγγραφείς χρησιμοποίησαν πληροφορίες από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Μάιο του 2015.

Συμπεράσματα:

  • Το 50,8% των τρανς αγοριών δήλωσαν ότι έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό που σημειώθηκε, απ’ όλες τις ομάδες. Απόπειρα αυτοκτονίας έχουν κάνει ακόμη το 41,8% των non-binary ατόμων και το 29,9% των τρανς κοριτσιών.
  • Το σύνολο των τρανς ατόμων που διανύουν την εφηβεία τους που έχει αποπειραθεί να δώσει τέλος στη ζωή του αγγίζει το 80,7%.

Με άλλα λόγια 4 στα 5 τρανς άτομα στην εφηβεία τους έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας από τον Ιούνιο 2012 έως τον Μάιο του 2015.

Τέλος, το 27,9% των questioning εφήβων, το 17,6% των cisgender κοριτσιών και το 9,8% των cisgender αγοριών ανέφεραν, επίσης, αντίστοιχες απόπειρες.

«Αυτές οι οδυνηρές στατιστικές δείχνουν ότι είναι επείγον να οικοδομήσουμε φιλόξενες και ασφαλείς κοινότητες για τα LGBTQ νεαρά άτομα, ιδιαίτερα για τη τρανς νεολαία» , δήλωσε η διευθύντρια του προγράμματος για τα παιδιά, τη νεολαία και τις οικογένειες του Ιδρύματος Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ellen Kahn:

«Η δυσάρεστη πραγματικότητα, που αντικατοπτρίζεται σ’ αυτή τη μελέτη, μπορεί να προληφθεί. Τα σχολεία μας, οι πολιτικοί ηγέτες και οι κοινότητες μπορούν να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την καταπολέμηση αυτής της επιδημίας» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!