Αμετανόητα ομοφοβικός ο άνδρας που σκότωσε ένα gay ζευγάρι και καταδικάστηκε σε θάνατο

31/08/2018
από

Την εκτέλεση του Peter Αvsevew αποφάσισε τελικά η δικαστής Ilona Holmes, ως τιμωρία για τον φόνο ενός gay ζευγαριού το 2010.

Ήταν τον περασμένο Ιανουάριο, όταν το δικαστήριο έκρινε τον Αvsevew ένοχο για τη δολοφονία των Steven Adams και Kevin Powell στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Τον καταδίκασε σε θάνατο.

Σύμφωνα όμως με τον νόμο που ισχύει στην Φλόριντα, η απόφαση της θανατικής ποινής πρέπει να είναι ομόφωνη από τους δικαστές.

Ο Αvsevew ακόμα και μετά τον άκουσμα της απόφασης δεν φάνηκε να νιώθει τύψεις ενώ ξέσπασε στις οικογένειες των θυμάτων κατά την αποχώρησή του από την αίθουσα. Η στάση του επίσης κατά τη διάρκεια της δίκης ήταν προκλητική.

“Δεν έχω μετανιώσει στη ζωή μου και είμαι περήφανος για τις αποφάσεις που έχω πάρει”, φαίνεται να δήλωσε στην έδρα. “Κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι συνέβη εκείνη την ημέρα”.

Ο 33χρονος Avsenew σκότωσε το ζευγάρι πριν από 8 χρόνια, λίγες πριν τα Χριστούγεννα.

H δικαστής Holmes θα μπορούσε να αλλάξει την απόφαση, δεν το έκανε όμως μετά από ένα γράμμα που έλαβε από το Avsevew.

“Είναι χρέος μου ως λευκός άνδρας να καθαρίσω την ύπαρξη από τους αδύναμους και δεινούς”, έγραφε στο γράμμα του ο Avsevew. “Οι ομοφυλόφιλοι είναι μια ασθένεια για την ανθρωπότητα και πρέπει να καταστραφούν».

Οι συγγενείς των θυμάτων δήλωσαν ικανοποιημένοι από την απόφαση του δικαστηρίου.




Δες και αυτό!