Ορθόδοξος παπάς ράντισε με αγιασμό την πόλη μετά το Pride

27/08/2018
από

Ορθόδοξος παπάς αποφάσισε να “απαλλάξει” την πόλη από την LGBTI ενέργεια ρίχνοντας αγιασμό στον δρόμο, αμέσως μετά την παρέλαση του Pride.

Περίπου 100 άτομα παρέλασαν στο Pride της Οδησσού της Ουκρανίας, με το σύνθημα “Οι οικογένειές μας είναι οι αξίες μας” διεκδικώντας το δικαίωμα στην ισότητα στον γάμο. Η παρέλαση κύλησε ομαλά, με ένα μόνο μικρό περιστατικό κατά την έναρξη, όταν ένα αντι-LGBTΙ γκρουπ επιχείρησε να δημιουργήσει προβλήματα, ωστόσο, με την παρέμβαση της αστυνομίας διαλύθηκε, ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα.

Όμως, ο παπά-Oleg Mokryak της επισκοπής της Οδησσού αποφάσισε να “καθαρίσει” την πόλη από την LGBTI ενέργεια. Έτσι, περπάτησε όλη τη διαδρομή, που πέρασε η παρέλαση, ραντίζοντας δρόμους, πεζοδρόμια και μνημεία με αγιασμό. Μερικοί ενορίτες τον ακολούθησαν στην αποστολή του, κρατώντας εικόνες και κουβάδες με αγιασμό.

Ο παπάς δήλωσε ότι αποφάσισε να απαλλάξει την πόλη του από την «παρέλαση της σεξουαλικής παρεκτροπής που έβλαψε τους δρόμους» .

Η LGBTI κοινότητα της Ουκρανίας δυσκολεύεται πολύ να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε παρέλαση υπερηφάνειας στη χώρα. Οι αρχές είχαν απαγορεύσει το Pride της Οδησσού το 2015, καθώς κι άλλα Pride σε όλη την Ουκρανία, που ακολουθούνται από σοβαρές επιθέσεις ομοφοβικών ομάδων.

Η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη στην Ουκρανία, αλλά τα LGBTI άτομα δεν προστατεύονται από τις διακρίσεις. Αντιμετωπίζουν, ιδιαιτέρως, υψηλά ποσοστά βίας και κακοποίησης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!