“Φτάνει πια”: Η τρανς κοινότητα του Πακιστάν διαδηλώνει για τη ζωή της

23/08/2018
από

Στους δρόμους αποφάσισε να κατέβει η τρανς κοινότητα του Πακιστάν, μετά τη δολοφονία μιας ακόμη τρανς γυναίκας. Βασικό τους αίτημα; Καλύτερη αστυνομική προστασία.

Η Sajid urf Nazo έγινε η 62η τρανς γυναίκα που δολοφονήθηκε στην περιοχή Πεσαβάρ από το 2015. Στις 17 Αυγούστου το διαμελισμένο σώμα της βρέθηκε μέσα σε ένα τσουβάλι.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Mohammed Farooq και έναν ακόμη άνδρα για το δολοφονία της άτυχης Νazo. O Farooq ομολόγησε ότι την πυροβόλησε και στη συνέχεια έκοψε το πτώμα της σε κομμάτια με ένα τσεκούρι. Η αστυνομία δήλωσε στον τύπο, ότι συνέλαβαν τους δράστες όταν προσπαθούσαν να ξεφορτωθούν το τσουβάλι με το διαμελισμένο σώμα Nazo.

O φόνος αυτός είναι ένας από τους πολλούς που συμβαίνουν στη χώρα και έχουν ως στόχο της τρανς κοινότητα. Μόλις το 2018 έχουν καταγραφεί περισσότερες από 479 υποθέσεις βίας με θύματα τρανς άτομα.

Η σύλληψη του Farooq αποτελεί μια εξαίρεση, αφού τις περισσότερες φορές οι δράστες μένουν ατιμώρητοι.

Φτάνει πια

Έχοντας κουραστεί να βλέπουν τη βία που διαπράττεται εναντίον των μελών της κοινότητά τους και να ζουν συνεχώς με φόβο, τα τρανς άτομα διοργάνωσαν μια ισχυρή διαδήλωση στην Πεσαβάρ, φωνάζοντας: «θέλουμε προστασία, θέλουμε σεβασμό και δικαιώματα».

“Αυτό είναι απαράδεκτο [υπήρξαν] 479 περιπτώσεις βίας και 8 δολοφονίες τρανς γυναικών στην περιοχή μόνο το 2018 και η σιωπή της κυβέρνσης και επαίσχυντη. Εμείς … απαιτούμε δικαιοσύνη», δήλωσε η οργάνωση Trans Action Pakistan.




Δες και αυτό!