Αποκλεισμός ομάδας ΛΟΑΤ αστυνομικών από Pride στις ΗΠΑ

17/08/2018
από

Αποκλείστηκε η συμμετοχή ΛΟΑΤ αστυνομικών στην παρέλαση του Pride, επειδή η τοπική κοινότητα είχε ανησυχίες για το “αίσθημα ανασφάλειας” που θα επικρατούσε εάν συμμετείχαν.

Η ομάδα ΛΟΑΤ αστυνομικών από το Μάντισον, της Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, έλαβε ειδοποίηση από τους διοργανωτές του τοπικού Pride, ότι δε μπορούν να συμμετέχουν τελικά, παρά την αρχική τους έγκριση.

Το OutReach LGBT Community Center, που πήρε την απόφαση, δήλωσε στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ότι υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με τους αξιωματικούς, που θα συμμετείχαν ένστολοι και ένοπλοι.

Αρχικά, οι διοργανωτές είχαν δώσει έγκριση στην ομάδα των αστυνομικών να παρελάσει με πολιτικά ρούχα και χωρίς άρμα, αλλά και πάλι, μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας διαμαρτυρήθηκαν για τη συμμετοχή τους.

Μέλη της τοπικής κοινότητας παρατήρησαν έντονη ανησυχία σε διάφορες ομάδες της κοινότητας, για το αν η αστυνομία θα έπρεπε να συμμετάσχει στην παρέλαση, ή όχι.

Μέλος της οργανωτικής επιτροπής του τοπικού Pride με το όνομα Jill Nagler δήλωσε: “Δε θέλω να αγνοηθούν όσ@ στερούνται θεσμικής εξουσίας” .

Ο αστυνομικός Brian Chaney Austin, ο οποίος ίδρυσε την ΛΟΑΤ ομάδα αστυνομικών στο Μάντισον, δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος, αλλά ελπίζει να συνεχιστεί ο διάλογος, σύμφωνα με το Associated Press:

Υπήρχαν ραγισμένες καρδιές, υπήρχαν κάποια δάκρυα, αλλά ξέρουμε ότι υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει και θέλουμε να την κάνουμε” .

Ο δήμαρχος της Κομητείας Ντέιν, Dave Mahoney, δήλωσε ότι η απόφαση “είναι μια ευκαιρία να ανοίξει η πόρτα για περαιτέρω διάλογο με την ΛΟΑΤ κοινότητα” .




Δες και αυτό!