Η βασίλισσα της soul Αρίθα Φράνκλιν πέθανε σε ηλικία 76 ετών

16/08/2018
από

Η Αρίθα Φράνκλιν, η θρυλική τραγουδίστρια της soul, πέθανε σε ηλικία 76 ετών, ενώ νοσηλευόταν βαριά άρρωστη, σε νοσοκομείο του Ντιτρόιτ.

Η Αρίθα Φράνκλιν, είχε προγραμματίσει να αποσυρθεί από τη ζωντανή μουσική, τον Φεβρουάριο του 2019, κι έκανε την τελευταία live εμφάνισή της το Νοέμβριο του 2017 στη Νέα Υόρκη, στο gala του Ιδρύματος του Elton John.

Ήδη από τον Μάρτιο, ακυρώθηκε η περιοδεία της, μετά από υπόδειξη του γιατρού της, να “ξεκουραστεί εντελώς” για τουλάχιστον δύο μήνες.

Αν και δεν επιβεβαίωσε ποτέ τις πληροφορίες, φαίνεται, ότι από το 2011, έδινε μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος.

Γεννήθηκε το 1942, και κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο: «Η βασίλισσα της soul» για τις μουσικές της επιτυχίες, κατά τα τέλη της δεκαετίας του ’60. Ερμήνευσε, με τεράστια επιτυχία τραγούδια, όπως το “Spanish Harlem” , το “I Say a Little Prayer” και το “You Make Me Feel Like A Natural Woman” .

Το 1987, η Αρίθα Φράνκλιν πούλησε πάνω από 75 εκατομμύρια δίσκους, παγκοσμίως, κι έγινε η πρώτη γυναίκα που εισήχθη στο Hall of Fame της Rock and Roll.

Η Αρίθα Φράνκλιν είναι η δεύτερη πιο πολυβραβευμένη γυναίκα στην ιστορία των   Grammy. Έχει κερδίσει 20 βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο του Ζωντανού Θρύλου και της Συνολικής Προσφοράς .

Έχει τέσσερις γιους, τον πρώτο της, μάλιστα, τον έκανε, όταν η ίδια ήταν μόλις 12 ετών, κι έχει κάνει δύο γάμους.




Δες και αυτό!