Υπάλληλος της WestJet έκανε outing σε τρανς γυναίκα

13/08/2018
από

Η Lenore Herrem είναι μία τρανς γυναίκα, που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση της WestJet από το Κάλγκαρι για Σασκατούν, όταν η υπάλληλος της πύλης, της έκανε outing μπροστά σε άλλους επιβάτες.

Σύμφωνα με την Herrem, η αεροπορική υπάλληλος στην πύλη έμοιαζε αναστατωμένη και μπερδεμένη, ελέγχοντας τα χαρτιά της. Η κάρτα υγείας της Herrem αναγράφει ακόμη το φύλο, που της αποδόθηκε κατά τη γέννηση, δηλαδή άρρεν. Η φωτογραφία, που συνοδεύει το έγγραφο, είναι τραβηγμένη πέντε χρόνια πριν, όταν η ίδια εμφανιζόταν ακόμη ως άνδρας. Οπότε, όπως αναφέρει η Herrem στο CBC News για την υπάλληλο:

Αναστατώθηκε, είπε “Δεν ταιριάζουν” . Τότε η συνάδελφός της της είπε: Ναι, ταιριάζουν, προχώρα παρακάτω” . Όμως, η υπάλληλος είχε κολλήσει, οπότε η Herrem γλυκά και διακριτικά της εξήγησε: “Είμαι transgender άτομο, γι’ αυτό δεν ταιριάζουν. Αλλά το πρόσωπό μου είναι το ίδιο και η ταυτότητά μου ταιριάζει με το όνομα της κάρτας επιβίβασής μου.

Η Herrem επιβιβάστηκε κανονικά, κάθισε στη θέση της και 10 λεπτά αργότερα, οι δύο υπάλληλοι από την πύλη βρίσκονταν από πάνω της. Η μπερδεμένη υπάλληλος ζήτησε να ξαναδεί την ταυτότητά της για ακόμη μία φορά. Η Herrem θυμάται:

Άρχισε να λέει κάτι τύπου: “Αυτό δεν είναι το όνομα, που είχα δει στον υπολογιστή πριν, όταν το κοίταξα” , και άρχισε να αναφέρει διάφορα γυναικεία ονόματα, άσχετα από το δικό μου. Μετά γύρισε δυσανασχετώντας και μου είπε: Είστε σίγουρη ότι δεν ήταν το κοριτσίστικο όνομά σας στον υπολογιστή; … Μου έκανε outing μπροστά σε όλο το αεροπλάνο. Αισθάνθηκα ανασφαλής, ευάλωτη, υποτιμημένη. Είχα πάθει σοκ, ήταν πολύ τραυματικό, ειδικά με τον τρόπο που το έκανε, φωνάζοντας μπροστά σε όλους, ήταν εντελώς αντιεπαγγελματικό.

Η WestJet ζήτησε συγγνώμη από την Herrem δηλώνοντας ότι θα εξετάσουν το περιστατικό, ενώ υπογράμμισε την κουλτούρα συμπεριληπτικότητας της εταιρίας.

Η Herrem δήλωσε ευχαριστημένη από την απάντηση της εκπροσώπου της εταιρίας, που τη διαβεβαίωσε, ότι θα γίνει εκπαίδευση στο προσωπικό.




Δες και αυτό!