Τρία ομόφυλα ζευγάρια από ομοφοβικές χώρες παντρεύτηκαν στο Άμστερνταμ

08/08/2018
από

Αυτά τα τρία ομόφυλα ζευγάρια ταξίδεψαν μέχρι το Άμστερνταμ για να τελέσουν τους γάμους τους, αφού στις χώρες, από όπου κατάγονται και ζουν, δε μπορούν.

Δύο ζευγάρια από τη Ρουμανία κι ένα από τη Βουλγαρία, χώρες με έντονη θρησκευτική παράδοση, όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται ταμπού, βρέθηκαν στο Άμστερνταμ για να παντρευτούν.

Η εταιρία HEMA προσκάλεσε τρία ομόφυλα ζευγάρια από την Ευρώπη, που ζουν σε ομοφοβικές χώρες, να έρθουν στο Άμστερνταμ και να γιορτάσουν την αγάπη τους.

Όπως αναφέρει ο CEO της HEMA, Tjeerd Jegen:Κάτι το οποίο είναι δυνατόν να γίνει στη χώρα μας εδώ και 18 χρόνια, εξακολουθεί να μην είναι πραγματικότητα σε άλλες χώρες. Πολλά ομόφυλα ζευγάρια ακόμη δεν έχουν τη δυνατότητα να παντρευτούν. Με αφορμή το Pride του Άμστερνταμ, λοιπόν, οργανώσαμε αυτούς τους ξεχωριστούς γάμους. Γιατί πιστεύουμε ότι η αγάπη είναι για όλους, ανεξάρτητα από το ποιο άτομο αγαπάς.


Η Andreea κι η Maria, από τη Ρουμανία, γνωρίστηκαν το 2000 σε ένα gay-friendly μπαρ:

Συμπληρώνουμε η μία την άλλη και ισορροπούμε, σ’ έναν τρελό κόσμο με αγάπη, κατανόηση, υπομονή και γέλιο. Μέναμε μαζί για τόσα πολλά χρόνια και θεωρούσαμε, ότι είμαστε οικογένεια από την πρώτη στιγμή. Θέλαμε να παντρευτούμε, για να μοιραστούμε την αγάπη μας με τον κόσμο, με τους φίλους και την οικογένειά μας. Η δημόσια έκφραση της αγάπης μας στη Ρουμανία δεν είναι ασφαλής, λόγω της υπερβολικής ορθόδοξης προπαγάνδας. Οι άνθρωποι έχουν γίνει βέβαια λίγο πιο ανεκτικοί. Όταν είμαστε στο κέντρο της πόλης, κοντά στα gay-friendly μαγαζιά, μπορούμε να αγκαλιαστούμε, ή να καθίσουμε κοντά-κοντά, αλλά το φιλί πάει πολύ.


Ο Dimitar κι ο Simeon είναι ένα ζευγάρι από τη Βουλγαρία. Οι δυο τους είναι μαζί εδώ και 12 χρόνια. Δηλώνουν ότι αποφάσισαν να παντρευτούν: “Ως μία δήλωση που πιστεύουμε σφεναρά. Είναι και μία υπέροχη ευκαιρία για εμάς, βέβαια. Στη Βουλγαρία, παρόλο που η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη, οι άνθρωποι είναι συντηρητικοί. Η κοινωνία δεν αποδέχεται τη διαχυτική έκφραση αγάπης δημοσίως γενικότερα, πόσο μάλλον την ομόφυλη. Κοιτάζουν επίμονα, αν κρατάς από το χέρι το αγόρι σου, και εκτός της Σόφιας, είναι χειρότερες οι αντιδράσεις.”


 

Ο George κι ο George, από τη Ρουμανία, γνωρίστηκαν το 2004. Τα τελευταία 14 χρόνια, δεν έχουν χωριστεί για περισσότερο από μία εβδομάδα ποτέ. Παντρεύτηκαν, γιατί “αν κάποιος από τους δύο πάθει κάτι, ο άλλος δε θα μπορεί να πάρει καμία απόφαση – μόνο οι συγγενείς μπορούν. Αυτό είχε πει ο George 14 χρόνια πριν και γι’ αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει ισότητα για όλα τα ζευγάρια.




Δες και αυτό!