40 Γερουσιαστές ζητούν την άρση των ποινών λόγω ομοφοβικών διακρίσεων

26/07/2018
από

Ομάδα 40 γερουσιαστών ζητά την απόρριψη τροπολογίας, που επισύρει ποινές τις ΗΠΑ, όταν κάνουν διακρίσεις σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ οικογενειών.

Με μια επιστολή προς την επιτροπή πιστώσεων της Γερουσίας, οι 40 δημοκρατικοί γερουσιαστές, με επικεφαλής τον Ρον Ουάιντεν, στις 24 Ιουλίου, ζήτησαν την απόρριψη της τροπολογίας, που εισήγαγε η κυβέρνηση Ρομπέρ Αντέρχόλτ. Στην κυριότερη έκδοση της νομοθεσίας περί σημαντικών χρηματοδοτήσεων, ζητούν να επιτρέπονται οι διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ οικογενειών στις υπηρεσίες τεκνοθεσίας, στη βάση θρησκευτικών αντιρρήσεων.

Η συμπερίληψη με μία τέτοια νομοθεσία, που επιβάλει κυρώσεις λόγω των διακρίσεων, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους, θα εμποδίσει ένα σημαντικό μερίδιο των Αμερικανών, να ανοίξουν τα σπίτια τους για την στήριξη των παιδιών” , αναφέρεται στην επιστολή.

Η επιστολή βασίζεται στη συνεχιζόμενη κρίση των οπιοειδών και στον αυξανόμενο αριθμό των παιδιών χωρίς κατοικίες, ως αποτέλεσμα του προβλήματος, κι αυτό αποτελεί λόγο για τους νομοθέτες, να θέλουν να απορρίψουν την τροπολογία.

«Δεν είναι ποτέ αποδεκτό να χρησιμοποιούμε τα ομοσπονδιακά κεφάλαια για να κάνουμε διακρίσεις με βάση τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, την οικογενειακή δομή ή την οικογενειακή κατάσταση, αλλά η περίοδος αυτή, καθιστά τη γλώσσα του Σώματος ιδιαίτερα οδυνηρή, δεδομένης της ανόδου των υποθέσεων οπιοειδών» σημειώνεται αναλυτικά στην επιστολή.

Ο Ίαν Τόμσον μάλιστα, νομοθετικός διευθυντής της Ένωσης Αμερικανικών Πολιτικών Ελευθεριών, επαίνεσε τον Ουάιντεν και τους άλλους γερουσιαστές, που μίλησαν κατά της τροπολογίας για την τεκνοθεσία από ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες:

Υπάρχουν πάνω από 118.000 παιδιά που αναμένουν τεκνοθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο καλύτερος τρόπος για να προσφέρετε αγαπημένα και σταθερά σπιτικά γι’ αυτά τα παιδιά είναι να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερους κατάλληλους μελλοντικούς αναδόχους και θετούς γονείς. Σήμερα, 40 μέλη της Γερουσίας – με επικεφαλής τον Ρον Ουάιντεν – σύμφωνα με τους κορυφαίους οργανισμούς για την καλή διαβίωση των παιδιών και τους υπερασπιστές των πολιτικών δικαιωμάτων, δηλώνουν ότι η διάκριση δεν έχει θέση στο σύστημα πρόνοιας των παιδιών μας, επειδή κάθε παιδί αξίζει την ευκαιρία να μεγαλώσει με την υποστήριξη μίας αγαπημένης οικογένειας.




Δες και αυτό!