Το πρώτο Pride ουκρανικής πόλης εν μέσω απειλών από ακροδεξιές ομάδες

25/07/2018
από

Η Κρύβιι Ρι, η όγδοη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, φιλοξένησε, στις 22 Ιουλίου, πρώτο της Pride, παρά τις απειλές ακροδεξιών ομάδων.

37 ακτιβίστριες κι ακτιβιστές παρέλασαν στους δρόμους της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για τις διακρίσεις και την έλλειψη ισότητας στην LGBTI κοινότητα. Ανάμεσα τους βρέθηκαν συμμετέχοντες και διοργανωτές του Pride του Κιέβου και του Pride της Οδησσού.

Ο αναμενόμενος αριθμός έπρεπε να είναι υψηλότερος, όπως εξήγησε ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του KryvbasPride 2018, Boris Zolotchenko.

«Περίπου 200 συμμετέχοντες σχεδίαζαν να συμμετάσχουν. Δυστυχώς, πολλοί άλλαξαν γνώμη λόγω της απειλής για επίθεση. Το Σάββατο, ακραίες δεξιές ομάδες και τοπικές χριστιανικές ομάδες συγκεντρώθηκαν για να κάνουν συλλογική προσευχή ενάντια στο KryvbasPride και ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να βρεθούν στους δρόμους την επόμενη μέρα, ακριβώς πριν από το Pride» .

Σύμφωνα με μέλη της Gay Alliance Ουκρανία (GAU), οι ακροδεξιοί βγήκαν πράγματι στους δρόμους την ημέρα του Pride, αλλά αποφάσισαν να μην εμπλακούν με την αστυνομία και δεν επιτέθηκαν στο ειρηνικό πλήθος του Pride. Αντ ‘αυτού βέβαια, έστειλαν εκφοβιστικά μηνύματα στα μέλη της κοινότητας.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!