Συνεδρίασε η Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Υγείας για την ίση πρόσβαση

20/07/2018
από

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Υγείας με σκοπό τις απαραίτητες θεσμικές ρυθμίσεις για την υγειονομική κάλυψη και την ισότιμη πρόσβαση των τρανς, non-binary και ίντερσεξ ατόμων στον χώρο της υγείας.

Στην πρώτη συνάντηση συζητήθηκαν οι προτεραιότητες, η ασφαλής και ισότιμη πρόσβαση, καθώς και το πλαίσιο των υπηρεσιών υγείας.

Στην Ομάδα Εργασίας συμμετέχουν εκ μέρους του Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, η Μαρίνα Γαλανού, Πρόεδρος του Σ.Υ.Δ., η Σύλβια Κουρετζή, Γενική Γραμματέας του Σ.Υ.Δ., η Πάρβη Πάλμου, ψυχολόγος, και ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος και Συμπαραστάτης στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ η συμμετοχή στις εργασίες της ομάδας είναι μη αμειβόμενη. Η Ομάδα Εργασίας έχει συσταθεί το προηγούμενο διάστημα με υπουργική απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού (βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ).

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, και θα θέσει ενώπιον της Επιτροπής όλα τα θέματα που αφορούν την ισότιμη πρόσβαση των τρανς, non-binary και ίντερσεξ προσώπων.




Δες και αυτό!