Αστυνομικοί έγδυσαν δημοσίως & ανάγκασαν σε σεξ τρανς γυναίκες

19/07/2018
από

Στην Ινδία, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κορυφώθηκε, όταν η αστυνομία έγδυσε δημόσια τρανς γυναίκες και τις ανάγκασε σε σεξ.

Εν έτει 2018, στην πόλη Μπανγκαλόρ της Ινδίας, οι τρανς γυναίκες της τοπικής κοινότητας καταγγέλλουν, ότι συνελήφθησαν και κρατήθηκαν για έξι εβδομάδες στα χέρια της τοπικής αστυνομίας, που τις κακοποιούσε.

Παρόλο που από το 2015 υπηρετεί στο σώμα της αστυνομίας η Prithika Yashini, η πρώτη επιθεωρητής της Αστυνομίας της Ινδίας στην Πολιτεία Ταμίλ Ναντού, κάποιοι δε λένε να ευθυγραμμιστούν με τα ανθρώπινα δικαιώματα και μάλιστα μένουν ατιμώρητοι.

Η πόλη Μπανγκαλόρ είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στο νοτιοδυτικό κράτος Καρνατάκα, γνωστή ως Μπανγκαλόρ.

Η αστυνομία της περιοχής φέρεται να έγδυσε τις τρανς γυναίκες δημοσίως, ενώ οι άνδρες αξιωματικοί του σώματος της αστυνομίας, που ωφείλουν να προστατεύουν τους πολίτες, όχι μόνο δεν ακολούθησαν τις νόμιμες διαδικασίες, αλλά τις παρενόχλησαν και τις κακοποίησαν σεξουαλικά, πιέζοντάς τες σε σεξουαλικές πράξεις.

Η ιστορία ξεκίνησε στις 31 Μαΐου, όταν η αστυνομία ανάγκασε τη Roopa (δεν είναι βέβαια αυτό το πραγματικό της όνομα) και τις φίλες της να γδυθούν δημόσια. Η αστυνομία τους είπε να γδυθούν, με το πρόσχημα ότι ήθελαν να εξακριβώσουν την ταυτότητα του φύλου τους.

«Οι φίλες μου και εγώ ήμασταν κοντά σε μια παμπ γύρω στις 10:00» , δήλωσε η Roopa στους Times της Ινδίας.

«Η αστυνομία, έφτασε επιτόπου, μας κακοποίησε λεκτικά και στη συνέχεια μας ανάγκασε να γδυθούμε, με πρόσχημα την εξακρίβωση της σεξουαλικής μας ταυτότητας. Εμείς έπρεπε να υπακούσουμε στο αίτημά τους και να αφαιρέσουμε τα ρούχα μας δημοσίως» .

Την επόμενη μέρα, ένας αξιωματικός απαίτησε σεξουαλικές χάρες από τη Roopa. Η ιστορία της Roopa είναι μόνο μία από τις πολλές που αναφέρθηκαν από τα τέλη Μαΐου. Οι κάτοικοι της Μπανγκαλόρ είναι εξοργισμένοι από τη συνεχιζόμενη παρενόχληση των τρανς ανθρώπων.

Σήμερα, οι τρανς γυναίκες της Μπανγκαλόρ βρήκαν το θάρρος και το κουράγιο και προχωρούν δικαίως σε αναφορά της διεύθυνσης της αστυνομίας, για την συγκάλυψη της κακοποίησης και της σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος τους από αξιωματικούς της αστυνομίας.

Η αστυνομία δήλωσε ότι έχει ήδη αναλάβει δράση εναντίον όλων των κατηγορουμένων.

Ο αξιωματικός δε, που φέρεται ότι επιτέθηκε στη Roopa, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αλλά για άλλους λόγους.

https://avmag.gr/78152/gnoriste-tin-1i-trans-gyneka-se-thesi-dikasti-tis-indias/




Δες και αυτό!