Η Ρεμπέκα Σούγκαρ έκανε coming out ως “non-binary γυναίκα”

19/07/2018
από

Πριν από δύο χρόνια η Ρεμπέκα Σούγκαρ έκανε coming out ως bi. Σήμερα, κάνει και πάλι coming out ως “non-binary γυναίκα” .

Το Steven Universe είναι ένα δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα στην Αμερική, γνωστό ως ένα από τα πιο φιλικά,προς την queer κοινότητα, που προβάλλεται στο Cartoon Network και δημιουργός του είναι η Ρεμπέκα Σούγκαρ.

Κατά τη διάρκεια του Comic Con του Σαν Ντιέγκο το 2016, η Ρεμπέκα Σούγκαρ, σχεδιάστρια κινουμένων σχεδίων, έκανε coming out ως bi.

Αυτήν την εβδομάδα, σε συνέντευξή της στο NPR, ανέφερε ότι αυτοπροσδιορίζεται ως “non-binary γυναίκα” :

“Ένα από τα πράγματα που είναι πολύ σημαντικά για μένα, σχετικά με το πρόγραμμα, είναι ότι οι Gems είναι όλες τους non-binary γυναίκες… Είναι κωδικοποιημένες θηλυκότητες, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό. Ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένη, γιατί ένιωσα σα να μην το είχα δει. Το να δημιουργήσεις ένα παιδικό πρόγραμμα, που να μπορεί να κάνει ένα νεαρό αγόρι να θαυμάζει αυτές τις θηλυκά-κωδικοποιημένες χαρακτήρες (φαίνονται ότι είναι θηλυκότητες), αλλά στην περίπτωσή τους είναι λίγο πιο αντιπροσωπευτικό το “non-binary γυναίκες” .

Δε θα σκέφτονταν ποτέ τον εαυτό τους ως γυναίκες, αλλά είναι ωραίο να ερμηνεύονται μ’ αυτόν τον τρόπο από τους ανθρώπους. Είμαι κι εγώ, επίσης, μια non-binary γυναίκα, το οποίο είναι πολύ ωραίο που μπορώ και το εκφράζω μέσα απ’ αυτές τις χαρακτήρες, επειδή είναι λίγο-πολύ το πώς ένιωσα, καθ ‘όλη τη ζωή μου, εγώ η ίδια» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!