Ο Τζουντ Λο σπάει τη σιωπή του για τον ρόλο του ως Ντάμπλντορ

18/07/2018
από

Ο Τζουντ Λο, μίλησε για τον ρόλο του ως Άλμπους Ντάμπλντορ ο νεότερος, αλλά και για τον gay σεξουαλικό προσανατολισμό του χαρακτήρα.

Η συγγραφέας των βιβλίων Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είχε δώσει μία, όχι και τόσο ικανοποιητική, απάντηση, όταν την είχαν ρωτήσει για το αν ο Ντάμπλντορ είναι gay. Τότε, είχε πει ότι πράγματι είναι gay, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αναφορά ούτε στα επτά μυθιστορήματα, ούτε στις έξι ταινίες και τελικά ο Ντάμπλντορ δεν απεικονίζεται ως gay, ούτε στο Fantastic Beasts: The Crime of Grindelwald.

Μάλιστα, ο σκηνοθέτης, Ντέιβιντ Γέιτς είχε σχολιάσει σχετικά μ’ αυτό: “Νομίζω ότι όλοι οι φαν γνωρίζουν [τον σεξουαλικό προσανατολισμό του Ντάμπλντορ]. Είχε μία πολύ έντονη σχέση με τον Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ (τον ρόλο υποδύεται ο Τζόνι Ντεπ), όταν ήταν νεαροί άνδρες. Ερωτεύτηκε ο ένας τις ιδέες και την ιδεολογία του άλλου και ερωτεύτηκαν και μεταξύ τους» .

Ο Τζουντ Λο σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξή του στην Entertainment Weekly έσπασε τελικά τη σιωπή του για το χαρακτήρα του, που δεν είναι “ρητά” gay:

“Η Ρόουλινγκ αποκάλυψε μερικά χρόνια πριν ότι ο Ντάμπλντορ ήταν gay. Αυτή ήταν μια ερώτηση που έκανα κι εγώ στην ίδια την Τζο και μου είπε, ναι, είναι gay. Αλλά, όπως συμβαίνει με τους ανθρώπους, η σεξουαλικότητά σου δε σε ορίζει απαραίτητα. Είναι πολύπλευρος [ο Ντάμπλντορ].

Υποθέτω ότι το ερώτημα είναι το εξής: Πώς απεικονίζεται η σεξουαλικότητα του Ντάμπλντορ σ’ αυτή την ταινία; Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αυτή είναι, απλά και μόνο, η δεύτερη ταινία του Fantastic Beasts, σε ένα σύνολο, ενός ευφυούς αφηγηματικού γραψίματος της Τζο, που αποκαλύπτει σταδιακά τους χαρακτήρες της, τους ξεφλουδίζει μέχρι την καρδιά, με την πάροδο του χρόνου.

Μόλις που θα γνωρίσεις τον Άλμπους σ’ αυτή την ταινία, και προφανώς υπάρχουν πολλά ακόμα που έρχονται. Μαθαίνουμε λίγο για το παρελθόν του στην αρχή αυτής της ταινίας, και οι χαρακτήρες και οι σχέσεις τους θα ξεδιπλώνονται με φυσικότητα, κάτι για το οποίο είμαι ενθουσιασμένος για να σας το αποκαλύψω. Αλλά δε θα αποκαλύψουμε τα πάντα με τη μία.” 

https://avmag.gr/82680/eroteftikame-ton-neo-ntablntor-apo-to-fantastic-beasts-2/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!