Το Ισραήλ αρνείται τα δικαιώματα παρένθετης μητρότητας στα ομόφυλα ζευγάρια

11/07/2018
από

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Ισραήλ, για την παρένθετη μητρότητα, επεκτάθηκε στις ανύπαντρες μητέρες, αλλά όχι στα ομόφυλα ζευγάρια.

Το ισραηλινό κοινοβούλιο καταψήφισε την προτεινόμενη τροπολογία στο νομοσχέδιο για την παρένθετη μητρότητα, προκειμένου ισότιμα τα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας.

Ωστόσο, η Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Υγείας του Κνεσέτ ενέκρινε μια τροπολογία, που επεκτείνει τα δικαιώματα αυτά στις ανύπαντρες γυναίκες της χώρας. Μέχρι σήμερα, η παρένθετη μητρότητα ήταν διαθέσιμη μόνο σε παντρεμένα, ετερόφυλα ζευγάρια.

Την απόφαση επέκρινε έντονα ο Amir Ohana, ανοιχτά gay μέλος του κόμματος Likud του Ισραήλ, ο οποίος είχε προτείνει την τροπολογία, ώστε να συμπεριλαμβάνονται τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Όταν ο σύζυγός μου και εγώ θέλαμε να δημιουργήσουμε οικογένεια, έπρεπε να ταξιδέψουμε χιλιάδες χιλιόμετρα σε άλλη χώρα. Τα δίδυμα γεννήθηκαν πρόωρα και δε βρισκόμασταν στο πλευρό τους” , ανέφερε ο Ohana, στην εφημερίδα The Times of Israel.

«Έπρεπε να γυρίσω τον κόσμο ανάποδα για να εντοπίσω έναν Εβραίο, που δε με γνώριζε, αλλά έμενε κοντά, ώστε να βρεθώ δίπλα τους. Δεν αψηφώ ούτε πηγαίνω αντίθετα στη θρησκεία, ζητώντας απλώς λίγη ανθρωπιά» .

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του μέλους του Κνεσέτ, Itzik Shmuli, που ανέφερε ότι η απόφαση αρνείται στα ομόφυλα ζευγάρια ίσα δικαιώματα και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι «προσβολή» :

Θέλω να είμαι πατέρας και δε μπορώ να είμαι πατέρας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να πάω σε μια ξένη χώρα, να πληρώσω 140.000 δολάρια και να ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Η ζωή μου είναι γεμάτη, αλλά υπάρχει πάντα ένα κομμάτι που λείπει και που με συνοδεύει παντού» ανέφερε στην εφημερίδα και πρόσθεσε:

«Είμαστε αρκετά ικανοί να υπηρετήσουμε τη χώρα, αλλά όχι να γίνουμε γονείς. Είναι μια προσβολή που δε μπορώ να περιγράψωΕίναι μια κατάσταση απλώς άνιση, επώδυνη και γεμάτη προσβολές και ατιμωρησία. Αυτό είναι λάθος.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!