Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Ισραήλ, για την παρένθετη μητρότητα, επεκτάθηκε στις ανύπαντρες μητέρες, αλλά όχι στα ομόφυλα ζευγάρια.

Το ισραηλινό κοινοβούλιο καταψήφισε την προτεινόμενη τροπολογία στο νομοσχέδιο για την παρένθετη μητρότητα, προκειμένου ισότιμα τα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας.

Ωστόσο, η Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Υγείας του Κνεσέτ ενέκρινε μια τροπολογία, που επεκτείνει τα δικαιώματα αυτά στις ανύπαντρες γυναίκες της χώρας. Μέχρι σήμερα, η παρένθετη μητρότητα ήταν διαθέσιμη μόνο σε παντρεμένα, ετερόφυλα ζευγάρια.

Την απόφαση επέκρινε έντονα ο Amir Ohana, ανοιχτά gay μέλος του κόμματος Likud του Ισραήλ, ο οποίος είχε προτείνει την τροπολογία, ώστε να συμπεριλαμβάνονται τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Όταν ο σύζυγός μου και εγώ θέλαμε να δημιουργήσουμε οικογένεια, έπρεπε να ταξιδέψουμε χιλιάδες χιλιόμετρα σε άλλη χώρα. Τα δίδυμα γεννήθηκαν πρόωρα και δε βρισκόμασταν στο πλευρό τους” , ανέφερε ο Ohana, στην εφημερίδα The Times of Israel.

«Έπρεπε να γυρίσω τον κόσμο ανάποδα για να εντοπίσω έναν Εβραίο, που δε με γνώριζε, αλλά έμενε κοντά, ώστε να βρεθώ δίπλα τους. Δεν αψηφώ ούτε πηγαίνω αντίθετα στη θρησκεία, ζητώντας απλώς λίγη ανθρωπιά» .

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του μέλους του Κνεσέτ, Itzik Shmuli, που ανέφερε ότι η απόφαση αρνείται στα ομόφυλα ζευγάρια ίσα δικαιώματα και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι «προσβολή» :

Θέλω να είμαι πατέρας και δε μπορώ να είμαι πατέρας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να πάω σε μια ξένη χώρα, να πληρώσω 140.000 δολάρια και να ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Η ζωή μου είναι γεμάτη, αλλά υπάρχει πάντα ένα κομμάτι που λείπει και που με συνοδεύει παντού» ανέφερε στην εφημερίδα και πρόσθεσε:

«Είμαστε αρκετά ικανοί να υπηρετήσουμε τη χώρα, αλλά όχι να γίνουμε γονείς. Είναι μια προσβολή που δε μπορώ να περιγράψωΕίναι μια κατάσταση απλώς άνιση, επώδυνη και γεμάτη προσβολές και ατιμωρησία. Αυτό είναι λάθος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στο Ισραήλ αυξάνεται σταθερά το ποσοστό των Υπερορθόδοξων Εβραίων,των θρησκευόμενων Εβραίων και των Αράβων και παράλληλα συρρικνώνεται το ποσοστό των κοσμικών Εβραίων. Οι υπερορθοδοξοι Εβραίοι που αποτελούσαν το 5% το 1990 φέτος έφτασαν το 12% του Ισραηλινού πλυθησμού(λόγω μεγάλων ποσοστών γονιμότητας). Οι Αραβες πλέον έχουν ξεπεράσει το 20% του Ισραηλινού πλυθησμού.Σε κάποιες πόλεις του Ισραήλ(π.χ Ιερουσαλήμ και άλλες πόλεις φυσικά) ήδη οι ακρως συντηρητικοί Εβραίοι αποτελούν πλειοψηφία του εκεί Εβραϊκού πλυθησμού.Στην Ιερουσαλήμ το 36% του Εβραϊκού πλυθησμού αποτελούν οι υπεροορθοδοξοι Εβραίοι, οι κοσμικοί Εβραίοι είναι 21%,οι θρησκευόμενοι 19%,οι παραδοσιακοί θρησκευόμενοι 12% και οι παραδοσιακοί μη θρησκευόμενοι το 12%.Η Ιερουσαλήμ φυσικά έχει και 35-37% Αραβες(αποτελούν την πλειοψηφία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Παλιάς Πόλης) ενώ υπάρχουν και πόλεις εξ ολοκλήρου Αραβικές (π.χ Ναζαρέτ).Η αύξηση των θρησκευόμενων δείχνει ότι η χώρα του Ισραήλ γίνεται όλο και λιγότερο ανεκτική με τους ομοφυλόφιλους.Ενας φίλος μου από το Ισραήλ μου το επιβεβαίωσε. Μου ανέφερε ότι πλέον όλο και πιο πολλοί κοιτάνε τους ομοφυλόφιλους σαν εξωγήινους και τους αντιμετωπίζουν εχθρικά.

Comments are closed.