Τα ΛΟΑΤ άτομα στην εφηβεία καπνίζουν περισσότερο από ότι τα στρέιτ

10/07/2018
από

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το Οχάιο, σχεδόν ο διπλάσιος αριθμός gay, λεσβιών ή αμφισεξουαλικών εφήβων καπνίζουν παραδοσιακά και ηλεκτρονικά τσιγάρα, συγκριτιικά με τους στρέιτ συνομηλίκους τους.

Οι πληροφορίες έρχονται από το υπουργείο Υγείας της Πολιτείας του Οχάιο και από τα στοιχεία της Έρευνας για την Υγιή Νεολαία στο Οχάιο, που έγινε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-17. Ορισμένες από τις ερωτήσεις περιελάμβαναν το αν οι μαθήτριες/τές έχουν καπνίσει τις τελευταίες 30 ημέρες.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν τα δεδομένα και στη συνέχεια τα εξέτασαν και με βάση τις μεταβλητές του φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το ποσοστό των ομοφυλοφίλων, των λεσβιών και των αμφισεξουαλικών εφήβων, που δηλωσε ότι έχει καπνίσει τις τελευταίες 30 ημέρες είναι σχεδόν διπλάσιο από εκείνο των συνομηλίκων τους.

Σχεδόν, το 20% των ΛΟΑ εφήβων δήλωσε ότι έχει καπνίσει ηλεκτρονικό τσιγάρο τις τελευταίες 30 ημέρες και το 17,5% ότι έχει καπνίσει παραδοσιακό. Για τα στρέιτ έφηβα άτομα τα ίδια ποσοστά είναι στο 10% και 6% αντίστοιχα.

Ακόμη υψηλότερο είναι το ποσοστό των τρανς εφήβων και gender nonconforming εφήβων που φτάνει το 25% όσων δηλώνουν ότι έχουν καπνίσει ηλεκτρονικό τσιγάρο τις τελευταίες 30 ημέρες και σχεδόν το 20% εκείνων που δηλώνουν ότι έχουν καπνίσει παραδοσιακό τσιγάρο. Για τους cis νεαρούς και νεαρές τα αποτελέσματα μειώνονται κατά το ήμισυ ή και περισσότερο.

Ο Jackson Siegel, συντονιστής του προγράμματος για τη νεολαία για το Κοινοτικό LGTB Κέντρο του Γκρέιτερ Κλήβελαντ, περιέγραψε το κάπνισμα ως μηχανισμό διαχείρισης.

Είναι ένας τρόπος για τους έφηβους να διαχειριστούν το άγχος, την ανησυχία και πολλά άλλα. Συμπεριφορές υψηλής επικινδυνότητας μπορεί να εμφανιστούν σε μία προσπάθεια να αισθανθούν ότι ανήκουν.

Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου αναφέρει ότι τα περισσότερα άτομα, που καπνίζουν, αρχίζουν στην εφηβεία τους και ότι όσο πιο νεαρής ηλικίας ξεκινήσει να καπνίζει ένα άτομο, τόσο πιο πιθανός είναι ο εθισμός του.

Άλλες αναφορές έδειξαν ότι επειδή τα ΛΟΑΤΙ έφηβα άτομα αντιμετωπίζουν αυξημένα ποσοστά εκφοβισμού στο σχολείο, τόσο στις ΗΠΑ όσο και αλλού, πιθανόν εξηγεί, αφενός γιατί μόνο 1 στα 4 ΛΟΑΤΙ άτομα στην εφηβεία αισθάνονται ασφαλείς στο σχολείο τους στις ΗΠΑ, αλλά και γιατί ξεκινούν το κάπνισμα, ηλεκτρονικό ή μη.




Δες και αυτό!