Τζόντι Φόστερ: “Κάθε μέρα είναι Gay Pride για μένα”

08/07/2018
από

Η Τζόντι Φόστερ καλύπτει το εξώφυλλο του Porter Edit και στη συνέντευξή της αναφέρει ότι δεν ήθελε τα παιδιά της να ξέρουν ότι είναι διάσημη.

Η 55χρονη Φόστερ έκανε coming out το 2013, ευχαριστώντας την, επί 20 χρόνια, σύντροφό της Σίντνευ Μπέρναρντ κι έναν χρόνο μετά, παντρεύτηκε με την Αλεξάνδρα Χέντισον.

Μίλησε για τη σχέση της με τη μητέρα της, όταν, από πολύ νεαρή ηλικία, ξεκίνησε να ασχολείται με τον κινηματογράφο, περιγράφοντάς την ενδιαφέρουσα, απίστευτη, αλλά πονετική:

Όλη μου τη ζωή ήμουν με τη μητέρα μου, ταξιδεύαμε μαζί, πηγαίναμε να δούμε γαλλικές και γερμανικές ταινίες, συζητούσαμε για το ποιες είναι καλές και ποιες όχι. Με έκανε να κάνω όλα εκείνα τα πράγματα, που δεν μπορούσε να κάνει καλά εκείνη. Ήταν μία ενδιαφέρουσα σχέση, που ήταν γεμάτη – απίστευτη, αλλά ταυτόχρονα πονετική.

Η Φόστερ, ως μητέρα, ακολούθησε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο, για τους γιους της, 19 και 16 ετών:

“Υπάρχουν τόσες εκπλήξεις. Είναι μία πολύ δημιουργική διαδικασία για μένα. Μία μέρα που χρειάζεται να φτιάξεις Lego και να σκεφτείς ένα τραγούδι για το φιστικοβούτυρο είναι όσο δημιουργική τη θέλω να είναι.” 

Νιώθει λίγες ενοχές, που δεν έβαλε τα παιδιά της από νωρίς μέσα στον κόσμο των ταινιών, αλλά εξηγεί:

“Δεν ήθελα να γνωρίζουν καθόλου για το γεγονός ότι είμαι διάσημη. Θυμάμαι, όταν ο γιος μου ήταν τεσσάρων, νόμιζε ότι ήμουν εργάτρια σε οικοδομή.” 

Για την πολιτική συζήτηση γύρω από την ισότητα των φύλων, σε σχέση με τα παιδιά της, αναφέρει:

“Τουλάχιστον τα σχολεία των παιδιών μου υποστηρίζουν τα σωστά προγράμματα. Δεν είναι μόνο η κουλτούρα μας που εξελίσσεται, αλλά είμαστε κι εμείς. Δε νομίζω ότι υπάρχει έστω και μια γυναίκα που γνωρίζω, η οποία σκεπτόμενη τη ζωή της στα 15, 16, 17 ή 18 της χρόνια, δε θα βάλει το χέρι της στο κεφάλι της και δε θα πει: «Γιατί το έκανα αυτό; Γιατί μου άρεσε αυτό; Γιατί δεν ήμουν σίγουρη; Γιατί δεν είπα όχι;” 

Μάλιστα, ανέφερε ότι συγκινήθηκε πολύ με την ορμή του #MeToo:

“Αυτή είναι μια μεταβατική περίοδος κι ακριβώς γι’ αυτό είναι και τόσο επώδυνη. Χρειάζεται πραγματικά να έχεις ένα σχέδιο αλήθειας και συμφιλίωσης. Δε μπορούμε να βάλουμε στη φυλακή κάθε άνδρα μεγαλύτερο των 30 ετών. Χρειάζεται να αγαπάμε τους αδελφούς και τους πατέρες μας και να καταλάβουμε πώς φτάσαμε εδώ, και ποιες/οι θα είμαστε στο μέλλον μαζί» .

Για τον εαυτό της αναφέρει:

“Δεν αισθάνομαι ότι είμαι εκπρόσωπος για τίποτα. Δεν είναι της προσωπικότητάς μου αυτό. Βοηθώ – Απλά με διαφορετικό τρόπο. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο θα μπορούσα να είμαι πρότυπο είναι το ότι δίνω προτεραιότητα στη δική μου αξία και στην ψυχολογική μου υγεία, πάνω απ’ όλα. Κι αν δεν το έκανα, δεν ξέρω πού θα ήμουν σήμερα.” 

Όσο για το πώς θα γιορτάσει το LA Pride:

«Κάθε μέρα είναι Gay Pride για μένα. Στην πραγματικότητα, είναι όλον τον Ιούνιο. Δεν το συνειδητοποίησα μέχρι χθες. Έπρεπε να δούμε τι θα κάνουμε με τη σημαία, πόσο ψηλά θα πηγαίνει. Τα παιδιά μου θα πάνε [στην παρέλαση].”


Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Porter Edit.
Full credits: Photography: Victor Demarchelier, Styling: Alison Edmond, Hair: Teddy Charles at The Wall Group using Oribe, Makeup: Lucy Halperin at The Wall Group using REN Skincare, Nails: Jenna Hipp for Dermalogica at Nailing Hollywood, Production: Connect The Dots Inc, Fashion assistant: Hannah Krall



Δες και αυτό!