Αυτό το γκέι γκρουπ στο facebook θα σε δεχτεί μόνο αν είσαι λευκός και μυώδης

04/07/2018

Για διάκριση και ρατσισμό κατηγορείται ένα δημόσιο γκέι γκρουπ στο Facebook, μιας και απαγορεύει την “είσοδο” σε μη λευκά άτομα.

Η ομάδα “Muscle Bear” μετρά σχεδόν 20.000 (λευκά) μέλη και σύμφωνα με την περιγραφή απευθύνεται σε λευκούς άνδρες που ενδιαφέρονται για άλλους τριχωτούς και μυώδεις (λευκούς) άνδρες.

Κάθε χρήστης για να γίνει μέλος, πρέπει να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με την καταγωγή.

Μία όμως από αυτές τις ερωτήσεις έχει προκαλέσει την αντίδραση του κόσμου: “Αν είσαι ασιάτης ή μαύρος μην μπεις στην ομάδα, γιατι θα αποκλειστείς”.

Μόλις ένα άτομο συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο, υποβάλλει το αίτημά του για ένταξη και οι διαχειριστές είτε εγκρίνουν είτε του αρνούνται την πρόσβαση.

Ο Matt Consola, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας, σχολίασε πρόσφατα ότι ανησυχεί ότι οι άνθρωποι θα σκέφτονται πως όλοι που ανήκουν στην ομάδα αυτή είναι ρατσιστικά σκουπίδια, όπως οι διαχειριστές.

«Ως μέλος, αυτό μας κάνει όλους να φαινόμαστε ότι είμαστε ρατσιστές», γράφει. “Ζήτησα να μάθω γιατί έχει προστεθεί αυτή η πολιτική. Και αν δεν αφαιρεθεί, θα ζητήσω από τα μέλη να αναφέρουν την ομάδα γιατί προωθεί το μίσος.”

Πολλοί από τα παλιά μέλη ισχυρίζονται ότι δεν υπήρχαν αυτές οι ερωτήσεις, όταν μπήκαν στο γκρουπ.

Αν και τελικά η συγκεκριμένη ερώτηση αφαιρέθηκε, κανείς δεν ξέρει αν οι διαχειριστές θα συνεχίσουν να ακολουθούν αυτή την πολιτική.




Δες και αυτό!