Το Sims Mobile απαγορεύτηκε στην Κίνα & σε 7 ακόμη χώρες

27/06/2018
από

Με τη δικαιολογία δημιουργίας ενός πιο “αρμονικού” περιβάλλοντος, το “The Sims FreePlay” αποφασίστηκε να απαγορευτεί στην Κίνα, καθώς και σε άλλες επτά χώρες.

Ο community manager του δημοφιλούς παιχνιδιού, δημοσίευσε μια ειδοποίηση ενημερώνοντας τους χρήστες ότι «υπό το πρίσμα των περιφερειακών προτύπων» , το “The Sims FreePlay” δε θα είναι πλέον διαθέσιμο σε επτά χώρες, ξεκινώντας από τις 5 Ιουλίου.

Θεωρείται ότι η απαγόρευση αποφασίστηκε με αφορμή μία ψηφιακή αγκαλιά μεταξύ δύο gay χαρακτήρων.

Το “The Sims FreePlay” κυκλοφόρησε το 2011 και παρόλο που η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Κίνα, το gay περιεχόμενο απαγορεύεται από τις τηλεοπτικές εκπομπές και τις ηλεκτρονικές εφαρμογές.

Τον Απρίλιο, η Weibo προσπάθησε να προχωρήσει σε παρόμοια απαγόρευση gay περιεχομένου, αλλά αναγκάστηκε να αναστρέψει γρήγορα την πορεία της, αφού δεκάδες χιλιάδες netizens διαμαρτυρήθηκαν για την κίνηση αυτή, και συσπειρώθηκαν γύρω από το hashtag #iamgay αναγκάζοντάς την να υποχωρήσει.

Όσοι έχουν ήδη κατεβάσει το παιχνίδι στην Κίνα θα μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν, αλλά δε θα λαμβάνουν ενημερώσεις, ούτε θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αγορές.

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!