Το μοντέλο των gay friendly οικονομιών και τα δισεκατομμύρια που χάνουν οι ομοφοβικές χώρες

20/06/2018

Η νομική αναγνώριση της LGBT+ κοινότητας έχει αναδειχθεί σε κριτήριο κοινωνικής (άρα και οικονομικής) σταθερότητας.

Δισεκατομμύρια φαίνεται να θυσιάζουν χώρες που υιοθετούν ομοφοβικές νομοθεσίες, κυρίως σε τομείς που σχετίζονται με τον τουρισμό και τις επενδύσεις.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της έρευνας “Το Οικονομικό Κόστος της Ομοφοβίας”, που διεξήχθη από το Peter Tatchell Foundation.

Σύμφωνα με αυτή, η παγκόσμια LGBTI τουριστική αγορά ανέρχεται στα 211 δισεκατομμύρια το χρόνο (ποσό που αυξάνεται κάθε χρόνο), με τις λεγόμενες “gay friendly” χώρες να μοιράζονται τη μερίδα του λέοντος.

Οι κορυφαίοι προορισμοί για τους LGBTI τουρίστες παγκοσμίως είναι η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Μ. Βρετανία και οι ΗΠΑ. Χώρες που τα τελευταία – τουλάχιστον – χρόνια έχουν προβεί στην ψήφιση LGBT+ νομοθετημάτων.

Πέρα από το κομμάτι του τουρισμού, που για κάποιες χώρες αποτελεί την κύρια πηγή εθνικών εισόδων, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το κομμάτι της επιχειρηματικότητας και των ξένων επενδύσεων. Σύμφωνα με τη έρευνα, οι περισσότερες οικονομίες που εμφανίζουν χαμηλό ποσοστό ξένων επενδύσεων ανήκουν σε χώρες που είτε ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία είτε δεν αναγνωρίζουν κανένα δικαίωμα στην LGBT+ κοινότητα.

Αυτό συμβαίνει γιατί η νομική αναγνώριση των LGBT+ ατόμων έχει αναδειχθεί σε κριτήριο κοινωνικής (άρα και οικονομικής) σταθερότητας.

Διαβάστε επίσης

https://avmag.gr/72200/otan-o-aktivismos-poulai-perissotero-ki-ap%CE%84to-sex/

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!