Τριπλή δολοφονία LGBTI ακτιβιστών στο Μεξικό με πυροβολισμούς

20/06/2018
από

Οι αρχές εντόπισαν τις σωρούς των τριών LGBTI ακτιβιστών, που σκοτώθηκαν με πυροβολισμούς, την Κυριακή (17 Ιουνίου) στην πόλη Taxco του Μεξικό.

Πρόκειται για τρεις γνωστούς Μεξικανούς LGBTQ ακτιβιστές, τον Rubén Estrada, τον Roberto Vega και τον Carlos Uriel López. Ο Estrada ήταν υπεύθυνος της διοργάνωσης του τοπικού Pride και του gay διαγωνισμού ομορφιάς, κι ο Vega κι ο López ήταν ενεργοί ακτιβιστές και ζευγάρι.

Η Washington Blade ανέφερε ότι οι άντρες ήταν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής όταν «μια ομάδα ανδρών προσπάθησε να τους αποσπάσει τα χρήματά τους» .

Taxco, Mexico

Οι τρεις άνδρες αρνήθηκαν, κι έτσι η ομάδα των δραστών επέστρεψε με ένα φορτηγό και τους επιτέθηκε. Η αστυνομία ανέφερε ότι δέχτηκαν πολλαπλούς πυροβολισμούς και χτυπήθηκαν θανατηφόρα και στο κεφάλι.

Ο Gaby Soberanis εκπρόσωπος της LGBTI οργάνωσης Diversidad Guerrero δήλωσε: «Ήταν νέοι. Είχαν μέλλον μπροστά τους. Το κίνημα των LGBTI δικαιωμάτων στο σύνολό του θρηνεί σήμερα, είμαστε σε πένθος.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν οι ακτιβιστές δολοφονήθηκαν εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Οι πολιτικοί επιστήμονες Guillermo Trejo και Sandra Ley ανέφεραν, ωστόσο, ότι το Μεξικό σημειώνει συνεχώς αύξηση στην εγκληματικότητα εδώ και 20 χρόνια, ενώ οι πολιτικοί από διάφορα κόμματα δείχνουν απρόθυμοι να καταπολεμήσουν το οργανωμένο έγκλημα της περιοχής.




Δες και αυτό!